24 diciembre 2021 20:16
En un pequeño triángulo ajardinado entre la calle Aragó y la avenida de Roma, se levanta un grupo hecho con chapa de hierro recortada y soldada, que representa en un primer plano al pintor con el pincel, concentrado en la obra que está pintando y que no es otra que el famoso aceite de los fusilamientos de la Moncloa, el 3 de mayo de 1808, con las figuras en bulto redondo y no en relieve, pero con una clara frontalidad.
Tipo:  Escultura
Autor:  José Gonzalvo Vives
Material:  Hierro
Dimensiones: 321 x 335 x 508
Año: 1984
Inscripción:  LOS ARAGONESES / A F. GOYA / 1984
A GOYA / UNIVERSAL Y ARAGONES / HOMENAJE AL HOMBRE QUE ESTIMÓ / LA LIBERTAD Y LA DIGNIDAD HUMANAS / BARCELONA, JUNIO 1984.
Ubicado en la Avenida de Roma con la calle de Aragón.
21 enero 2021 1:07
Aquesta escultura es troba a la cruïlla d'Avingunga de Roma, carrer Aragó i carrer Casanova. La iniciativa de l'obra va sorgir del Centre Aragonès que la va sufragar i la van encarregar al escultor aragonès Jose Gonzalvo Vives l'any 1984. Esta realitzada en xapa de ferro. Goya apareix retratat amb una paleta i un pinzell a la ma. Al seu costat apareix una figura al-legòrica del quadre "el tres de maig", el presoner amb camisa blanca amb els braços aixecats i al seu costat, dues màscares que expressen el dolor del poble. També hi ha una placa que diu "Els aragonesos a F. Goya 1984. A Goya, universal i aragonès, homenatge a l'home que va amar la llibertat i la dignitat humanes". El monument va ser inaugurat per l'alcalde Pasqual Maragall.
08 enero 2021 12:39
Oficialment, des de 1987, la plaça on es troba aquesta estàtua es diu Plaça del Gall, malgrat ja es coneixia popularment amb aquest nom des de la instal·lació de la font del Gall en 1958, obra de l'escultor Frederic Marès.

Escribe una reseña



Calificación general: