04 mayo 2023 8:25
*edit 24/04/2023
Lo prometido es promesa, así que ahí van las 5.

No logré encontrar lo que buscaba, pero el chico que amablemente me atendió, me suministró suficiente info para seguir buscando en otro sitio.

Amenazo con volver en breve. Gracies.

-

Tengo que ir el lunes 17, si encuentro lo que busco le pongo las 5
06 marzo 2023 2:19
Tota la documentació conservada de Terrassa i comarca, en un edifici recent amb tots els serveis i un personal atent i experimentat
21 agosto 2022 21:10
L'Arxiu Comarcal del Vallès Occidental (ACVOV) fou creat el 1982 pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Terrassa amb la denominació d' Arxiu Històric Comarcal de Terrassa a partir dels fons documentals de l'Arxiu Històric de Terrassa, creat el 1932. Forma part de la Xarxa d'Arxius Comarcals (XAC) i del Sistema d'Arxius de Catalunya (SAC).

El 26 d'abril de 1982 se signà el conveni de creació de l'arxiu, que rebé llavors el nom d'Arxiu Històric Comarcal de Terrassa (AHCT), encara amb seu a la Biblioteca Municipal Soler i Palet. Des de l'any 1995 fins al juny del 2014 va estar situat al carrer del Pantà de la ciutat egarenca. La seva constitució va representar la institucionalització de l'Arxiu Històric de Terrassa, accessible al públic des de 1939 com a secció de la Biblioteca Municipal Soler i Palet. Aquest Arxiu Històric comprenia els fons municipals més antics, d'època medieval i moderna, que havien quedat guardats a la Torre del Palau juntament amb el fons notarial i de la batllia de Terrassa. Des de 2014, l'Arxiu va ser traslladat a un nou i modern edifici, obra de l'arquitecta Isabel Rodon. Inaugurat el 9 de juny, l'actual arxiu disposa d'una superfície de 3.800 m2 amb la finalitat de preservar, conservar, tractar i difondre el patrimoni documental d'àmbit local i comarcal. A més, també desenvolupa una important funció d'agent cultural i social al servei de Terrassa i del Vallès Occidental.
24 agosto 2021 14:36
Un equipament meravellós, ampli i tranquil conté més informació de la que sembla. És una joia poc coneguda a la ciutat.
28 marzo 2021 18:19
Grandíssims professionals, sempre a punt per orientar i assessorar, i amb un tracte personal immillorable.
08 diciembre 2020 8:48
Es un lugar que si viven en Terrassa vayan a visitarlo, yo estuve la semana pasada cantando opera, en la obra Opera Circus, TSA20, con la coral Grans Veus.
24 julio 2019 16:40
El vàrem visitar fa uns dies. Hi tenen material realment antic i molt interessant. El personal és amable i et pot aclarir cualsevol dubte.
14 julio 2019 9:41
Vam anar en motiu d'una activitat tipus gimcana (les set proves d'Hèrcules) que es feia per la Festa Major d'enguany per totes les edats i va ser genial. Els animadors eren els mateixos arxivers que van preparar les proves i tot plegat. I a part, descubries les entranyes de l'edifici i la feina dels ARXIVERS que escric en majúscules perquè són uns cracs. Era la segona vegada que feien una activitat similar. Sap greu no haver-hi participat.

A part amb el meu fill hi havíem fet vàries visites quan tots els gegants de Terrassa estaven exposats allà mateix i tinc fotos d'ell i puc veure com creixia al seu costat. Després l'arxiu va passar a tenir només els dos gegants antics, la Pepona i en Rubesa, i durant un període de temps de la nova bestiola de Terrassa, l'Àliga. Si estava obert, aix, visita obligada tocava. I si estava tancada parada igualment perquè des de fora és veuen els gegants. Val a dir que sempre van ser molt pacients amb el meu fill. Gràcies

Escribe una reseña



Calificación general: