24 marzo 2023 5:52
Capella del segle XII. La més antiga de Barcelona. Molt petita, amb un sostre espectacular. Columnes romanes. Estil romàntic.
09 noviembre 2022 9:55
És una joia del barri, a prop de museus i edificis emblemàtics, però el vandalisme i els incivics la deixen en aquest estat. Si busqueu la seva història, és molt interessant. Y pedir que el Ayuntamiento haga algo.
05 agosto 2022 14:04
Esta bonita Capilla de Sant Marcos o de la Virgen de la Guía, fué fundada por un barcelonés de la burguesía de entonces, alrededor del año 1150, llamado Bernat Marcús.
Es una pequeña Capilla Románica que está en el barrio de la Boira, esquina calle Carders y Montcada.
Tiene una ábside en la cabecera rectangular durante el Siglo XVIII.
Se conserva la bóveda de cañón original.
Hay 1 cripta, compuesta por tres pequeñas naves.
Las paredes son de piedra arenosa, procedente de las canteras medievales de Montjuïc.
Esta Iglesia se construyó "extra muros" de la Ciudad en el Siglo XII, que era la "Muralla Romana" que cercaba la Ciudad.
Por dentro es bonita. Lástima que suele estar cerrada.
29 diciembre 2021 11:21
Hoy por fin he conseguido ver su interior, después de muchos intentos fallidos, principalmente por el horario tan ajustado que tienen, hoy he podido deleitarme con esta belleza.
20 septiembre 2021 2:50
Personal muy desagradable. He esperado a que terminen de rezar y he pedido el favor de tomar fotos. Me indican que sí y automáticamente apagan todas las luces.
04 mayo 2021 17:30
Capilla de origen románico, S. XII, financiada por el banquero Bernat Marcús, dedicada a la Virgen de la Guía, aunque es díficil encontrarla abierta, merece la pena acercarse a verla mientras se pasea por el barrio
18 marzo 2021 22:32
. Si te centras en la capilla, te olvidas de que estás en el siglo XXI y en el mismo centro de Barcelona!
10 enero 2021 0:02
Apenas abren dos horas durante la semana y tanto en la apertura como en el cierre del lugar, el protocolo frente al Covid es nulo.
09 noviembre 2020 6:19
La capella d'en Marcús o de la Mare de Déu de la Guia és una petita capella romànica que es troba al barceloní barri de la Bòria ès un bonic lloc per observar la Barcelona medieval.

Es va construir fora muralla i al costat d'un dels principals camins d'accés a Barcelona, a mitjans del segle XII amb el finançament de Bernat Marcús, burgès barceloní, que també havia donat terres al mateix indret per a fer-hi un cementiri per a pobres (a l'actual placeta de Marcús), i posteriorment hi fundà un hospital.
17 noviembre 2019 22:04
Un precios llegat de la Barcelona medieval, obra del Sr Marcus, junt amb l’hospital que l’acompanyava
15 octubre 2019 9:30
Una pequeña capilla llena de historia; es parte viva del nacimiento de la ciudad de Barcelona, tán pequeñita que apenas caben una decena de fieles, pero muy querida por los vecinos.
10 julio 2019 12:59
Una capilla del siglo XII, restaurada siglo XIX. Mezcla románico y bartoco. Dedicada a Mare de Deu de la Guía, por Bernat Marcús.
16 junio 2019 0:27
Adoración al Santisimo todos los dias de 10 am a 12 am y misa los sabados a las 10 am y a continuacion adoración al Santisimo.
22 febrero 2019 6:40
Un lugar increible con una gran historia detras.pero muy informales en la apertura de la capilla. Informan en un letrero que la misa es los sabados a las 10 y alli no ha abierto nadie. Ni a las once tampoco. Y las fotos de su pagina web podrian cuidarlas.
08 abril 2018 7:10
La capella d'en Marcús o de la Mare de Déu de la Guia és una petita capella romànica que es troba al barceloní barri de la Bòria. Es va construir fora muralla i al costat d'un dels principals camins d'accés a Barcelona, a mitjans del segle XII amb el finançament de Bernat Marcús, burgès barceloní, que també havia donat terres al mateix indret per a fer-hi un cementiri per a pobres (a l'actual placeta de Marcús), i posteriorment hi fundà un hospital. Es molt ilustratiu trova un gravat on surt la capella fora murallas. Visita molt interesant.
05 agosto 2017 0:13
Construïda al segle XII (1150) és una petita ermita romànica que conserva part del seu exterior original amb conjunts d'arcs cecs iguals.

Va ser construïda, amb el finançament de Bernat Marcús, burgès barceloní per a un hospital i un hostal, enmig d'hortes regades amb l'aigua dels pous.

És una capella d'una sola nau amb volta de canó, amb un absis semicircular eliminat el segle XVIII.

Com a bona part dels edificis antics de Barcelona, ​​està construïda amb pedra de Montjuïc.

Situada al costat de l'antic camí romà, (Via Franca), que sortia de la ciutat (actual carrer Carders) cap a França.
Sent aquest el camí mil·lenari de la sortida per terra i el més important de la ciutat és natural que se situessin tots els establiments dedicats a les comunicacions: els correus a cavall, que tenien el centre a la capella de Marcús; els traginers, dipòsits de mercaderies i els hostals.

Més tard, a finals del segle XIX, sortien d'aquesta via (c / Carders) les diligències que anaven cap al nord de Catalunya.
02 julio 2017 2:20
El Born es un barrio que merece la pena visitar con detenimiento. Si pasáis por esta pequeña ermita, no dejes de entrar, sentarte en uno de sus pocos bancos y cerrar los ojos durante unos minutos. Saldrás renovado de fuerzas.
28 junio 2017 13:41
Se trata de una de las obras que el sr. Marcus, benefactor del Born, financió. Entre ellas estaban el hospital con su mismo nombre que pasaría a ser posteriormente hospital de la santa creu en el Raval. También cedió los terrenos del Fossar de las moreres para la construcción del lugar. Se dice que, cuando iba a reclamar el terreno, murió en el Fossar estrenando el cementerio.

Escribe una reseña



Calificación general: