22 septiembre 2023 4:16
Un racó del Moianès on hi ha una casa de pagès, sota d'una Balma i un pont medieval.
Lloc per veure una zona del bosc i la seva riera.
14 noviembre 2022 12:13
Lugar y punto histórico y monumental de incomparable belleza, situado a 2 kilómetros del núcleo urbano de Castellterçol.

Masia construïda aprovechando la bóveda de piedra y ya documentada en el s. XII, con un puente medieval y pequeño museo oficina de información en lo que era el redil de las vacas.
Estuvo habitada por 2 hermanos hasta el 2002, y yo recuerdo venir aquí hace casi 40 años y como vivían una vida sencilla, ecològica y dedicada al ganado y el campo.
06 agosto 2022 2:48
‍️‍️ Ruta circular Castellterçol-Castellcir (Moianès) @comarcadelmoianes @moianesturisme

sortida des l’aparcament de @aj.castelltercol

Ruta d’uns 9,5 km.

Grau dificultat: fàcil

La sortida la fem des l’aparcament gratuït que hi ha al costat del CAP de Castellterçol, situat a prop de la carretera C59 i on deixem el cotxe. Comencem a caminar per la carretera de Castellcir, fins artibar a la zona del camp de futbol, al Coll de mosca. En aquest punt travessem la carretera i agafem un camí que va direcció al golf de Castellterçol i posteriorment fins a la Font de l’Àngel, on pararem per fer les primeres fotos. Seguirem pel camí de la dreta en direcció al polígon industrial de Castellterçol i des d’on anirem cap al rentador de llana “el roquer”. Tornarem cap al polígon i agafagarem el GR177 en direcció a Esplugues, una casa construïda sota una bauma i habitada des de l’època trogloditica i fins l’any 2002. Aquí pararem per diverses fotos d’aquest espai que actualment forma part de l’Ecomuseu del Moianès. Seguim el riu i anirem en direcció a Fonts Calents, i tornarem cap a Esplugues pel mateix camí. Agafarem el camí que ens portarà fins el municipi de Castellcir, una pista forestal que en algun tram es troba formigonada. Un cop a Castellcir, agafarem el camí rural, que està molt ben arreglat i senyalitzat i que ens portarà fins a Castellterçol.
17 febrero 2022 0:29
On lloc molt curiós de veure al Moianès cases sota la balma, podem veure que no tenen teulat per què la mateixa balma els i feia d'aixopluc i que estan ven endinsades.
A prop de l'Espluga podemos fer una petita excursió fins a la balma gran i fins a la riera de Fontscalents una zona preciosa
06 marzo 2021 13:39
Bauma, puente medieval en un entorno alejado del pueblo rodeado de multitud de caminos
16 octubre 2020 20:56
Agradable excursió des de Castellcir o Castellterçol a una masia construida en una bauma, amb un bonic pont romànic.

Escribe una reseña



Calificación general: