14 diciembre 2022 4:09
Un castell del segle XII que cal restaurar com sigui possible. És una riquesa de Patrimoni a la Torrassa.
04 octubre 2022 9:37
Muestra real de la antigua sociedad de siglos pasados. No es una atracción de tipo turístico. Es historia y se debería proteger, acondicionar y dar a conocer.
10 febrero 2022 19:43
No sabia que era un castillo antiguo.
Pero es uno de mis lugares favoritos, con la ciudad por atrás y el mar. Es mi sitio tac.
08 febrero 2021 2:51
Restos del castillo y torre de Bellvís del siglo X, uno de los lugares de L'Hospitalet que hay que ayudar a conservar, por que forma parte de nuestro patrimonio e historia
21 octubre 2020 14:09
La primera documentació que es té del castell o torre de Bellvís és del segle X. La següent referència és al segle XII, i es menciona altres vegades en els segles posteriors fins al segle XVI, moment en què desapareix de la documentació. La primera referència documental directa a la masia de la Torrassa data de l'any 1512 i apareix en un escrit del notari barceloní Anton Benet Joan, que la menciona com la torre qui és vora proensana. Aquest document està recollit en el llibre de Jaume Codina,  Els pagesos de Provençana, el qual explica "La torra qui és vora proensana" és l'antic castell o torre de Bellvís, més tard anomenat La Torrassa, i que el 1512 encara es conserva en estat acceptable en un pujol a la part damunt del camí ral.
Als segles XVII i XVIII es van fer grans reformes i ampliacions estructurals de la casa, i als segles XIX i XX se li va annexar un cos al sector nord i un altre al sud. L'any 1902 comença la urbanització del barri de la Torrassa i la masia queda integrada dins l'entramat urbà.

Escribe una reseña



Calificación general: