27 septiembre 2023 19:39
El camino es asequible y cómodo y las vistas son espectaculares, muy bonito y mucha paz. Bastante bien conservado y mantenido.
16 junio 2022 14:28
Alles kaputt und es regnet rein
Aber sonst ein schöner Ort mit fantastischer Aussicht.
Unbedingt die "Sosiedat" (Kneipe im Ort) besuchen. Les Escaules hat auch tolle historische Ferienhäuser. Das von Gemma ist sensationell.
05 marzo 2022 10:33
Es tracta d'una obra baixmedieval, segles XIV-XV, possiblement edificada sobre una construcció anterior. Apareix documentat un castell en Les Escaulas l'any 1123, que ocuparia el mateix emplaçament que les restes del castell actual. Concretament, es tracta d'una concessió de Ramón Berenguer III a Ponce II d'Empúries en la qual li fa lliurament en feu de diferents castells conseqüència de la desaparició de la casa comtal de Besalú.

El castell de les Escaulas era anomenat «baluard del castell de Llers». Tots dos castells eren propietat dels vescomtes de Rocabertí de Peralada. Es tractava d'una xarxa de castells que vigilaven la frontera entre els comtats de Besalú i Empúries. L'any 1436 el castell torna a ser esmentat, en ser reclamats els veïns de les Escaulas a participar en les obres de reforma de la fortificació. Aquests es van negar i el conflicte va quedar documentat. Durant aquest segle, el poble de les Escaulas va intentar separar-se del terme de Llers i va demanar la concessió d'alcalde i consell propis, objectiu que no es va aconseguir fins al segle XVII. S'argumentava que els vescomtes de Rocabertí ja posseïen el castell de les Escaulas abans d'adquirir el de Llers en el segle XII
26 octubre 2021 16:28
Todo muy bien conservado, muy poca gente. Solo 4 estrellas dado que el camino es bastante dificil
30 agosto 2021 5:33
Las Escaulas ist ein absolut sehenswerter Ort, die Burg nicht weit und schöne interessante Umgebung
24 agosto 2021 1:14
Chouette petit village attention pas la peine d essayer de passer au travers avec de gros vehicules les rues sont belles mais étroites
17 agosto 2020 7:59
Pequeño castillo en estado ruinoso, de los siglos XIV y XV, del que solo quedan unos muros y la torre central de unos 10 metros de altura.
Aunque las vistas desde los muros del castillo son preciosas, es posible subir a lo alto de la torre y tener una panorámica 360° de la zona. Eso sí, las escaleras para llegar a lo alto son estrechas y bastante inclinadas.
19 noviembre 2019 19:40
Castell a 1 km aproximadament de Les Escaules, es puja per un carrer asfaltat que connecta amb una pista de terra. Del castell només queda en bon estat la torre, a la que es pot pujar mitjançant diversos trams d’escala (metàl.lica i en molt bon estat) situats a l’interior de la torreLes vistes del poble i de la zona són molt bones.
07 octubre 2019 19:44
Nombreuses randos qui pourrait être très sympa s'il n'y avait pas toutes ces porcheries industrielles au bord de la rivière
10 agosto 2019 4:29
Amazing view over 'escaules'. A 20 minute walk from the village parking, uphill obviously.
Also, there's a bar and the house where the economist Howard Hugh spent some years.
02 agosto 2019 13:45
Bonito sitio con información interesante y parar a descansar. En ruinas, pero se puede hacer alguna foto y leer un poco de historia.

Escribe una reseña



Calificación general: