23 enero 2023 6:49
Castillo que pertenecía a la nisaga de los Cervelló y posteriormente a la baronía de la Llacuna. Formaba parte de los castillos de frontera. Documentado del siglo X.
Dentro de este conjunto monumental, se puede admirar los restos del castillo y la torre Albarrana, una torre del siglo XIII, de planta rectangular y una altura de más de 10 metros.
Actualmente si visitáis este castillo, han puesto un mirador en la torre muy acertado.
Se puede acceder por su pista asfaltada, caminando o en coche.
En la actualidad siguen los trabajos de restauración por parte del ayuntamiento de Santa María de Miralles
20 enero 2023 1:26
Se puede acceder a lo alto de su torre por unas escaleras metálicas y de madera, bonitas vistas. Justo al lado se encuentra la Ermita de Santa María de Miralles.
Para nosotros ha sido el inicio de una ruta circular para subir la cima del Grony de Miralles (Cims) y la de l'Agulla Grossa.
27 diciembre 2022 13:31
Castell de frontera a cavall entre l'Anoi, el Penedès i la Catalunya Nova. Es troba pràcticament en runes i tancat si no és hora i dia de vista.l'església que hi ha al costat roman habitualment tancada. La torre Albarrana és d'accés lliure i ofereix unes vistes d'aquesta part de l'Anoia.
03 diciembre 2022 12:23
Un castell senzill de la marca hispanica.
Castell i esglesia entrenyables.
Acces amb cotxe fins dalt.
18 mayo 2022 17:01
Vistes espectaculars, un lloc molt bonic i amb facilitat d'arribar, val la pena veure aquest paisatge.
21 septiembre 2021 10:17
És un Castell romànic del segle X. Es troba dalt del Turó de la Serra de Santa Maria de Miralles. Des de fa un temps s'ha anant restaurant. Forma part d'un conjunt arquitectònic, del qual l'església es conserva força bé i encara és un punt de retrobament per la gent del poble i altres indrets. L'aplec del castell es celebra entre finals de maig i principis de juny, segons marqui el calendari les dates de la Setmana Santa, de l'any en curs.
10 agosto 2021 12:18
En una carretera comarcal y un pequeño pueblo se encuentra el castillo de Miralles con la ermita y el torreón que se han rehabilitado y se ha realizado un acceso muy chulo de madera para poder contemplar las vistas. Muy bonito
10 agosto 2021 0:53
Hoy he realizado una ruta de senderismo por este entorno. Ha sido muy xulo y la hermita y ruinas del Castillo son curiosas. Ahí me he quedado para hacer el bocata mochilero!
27 julio 2021 6:33
Sitio muy bonito en plena naturaleza, el camino para llegar está asfaltado y de fácil acceso. Las vistas son muy bonitas y es ideal para hacer una buena ruta. En verano por las noches se está muy fresquito allí arriba pasa una muy buena brisa. Le doy cinco estrellas. Recomendado totalmente a los que aún no lo hayan visitado, vale la pena subir a verlo.
22 julio 2021 23:44
Està constituït per dues parts i s'acomoda a la topografia del lloc; la part superior la forma una edificació rectangular d'uns 1.000m2 que conserva part de les parets de petits carreus. A sota d'aquesta trobem (orientada a migdia), una esplanada que queda limitada per una muralla enderrocada a l'extrem de la qual es conserva una torre quadrada pel costat de la qual s'entra al recinte. Al mur nord del castell queden restes d'espitlleres. A l'esplanada es troba l'anomenada església del castell.

Església

De nau rectangular amb volta lleugerament apuntada, és construïda amb carreus ben escairats. El potal d'accés, d'arc de mig punt adovellat, s'obre a la façana sud, on també hi ha tres finestres. Al sector nord li fou afegida una mena de capella.
05 mayo 2021 15:46
Un lugar muy agradable, unas vistas muy bonitas, también hay rutas para poder disfrutar de la naturaleza y la historia del lugar, a mi parecer falta mejorar la información de las rutas, el Ajuntament debería hacer un pequeño esfuerzo en mejorar este tema, por lo demás es la naturaleza quien pone la belleza
06 enero 2021 23:22
Orestes de la torre i del castel amb unes vistes molt bonic de la serra de miralles i si fa bondia impresionant visita de Montserrat
27 noviembre 2020 19:02
Naturaleza, tranquilidad, ciervos y pájaros. Un entorno agradable para pasear o hacer senderismo.
30 octubre 2020 6:27
Vistes espectaculars des del mirador de Santa Maria de Miralles. L'accés està molt bé i es pot aparcar allà mateix. Hi ha un circuit per fer la volta al castell i si el temps acompanya es pot visualitzar la muntanya de Montserrat.
27 junio 2019 8:07
Un lloc que desconeixia però que he trobat interessant. Amb un esforç per restaurar-lo. L'entorn natural es molt bonic.
31 mayo 2019 1:17
Casi total derruït, és conserva mitjà torre que ha estat reforçada i dotada d una escala que permet pujar fins dalt i gaudir de la vista.
11 abril 2019 7:46
Mirador de L Anoia. Carretera reasfaltada. En mi caso para un buen calentón en bicicleta ya está bien y abajo el bar
18 junio 2018 5:24
Mi tercer apellido, Miralles, quizá influya. Es un castillo roquero en mal.estado pero con unas vistas espectaculares.

Escribe una reseña



Calificación general: