08 mayo 2022 6:33
Espectacular castell al bell mig de la plana de Sió, la seva estrictura del S. XVI amb dues torres bessones resalta per sobre dels camps i es pot veure de ben lluny. La grandària del castell contrasta amb el poble del mateix nom i que és molt més petit constituit per no massa cases i amb una església, la de Santa Anna, just al davant del castell que és molt més modesta. No es pot visitar i fins i tot el perímetre és tancat a l'accés. Val la pena aturar-se unaçs minuts si s'hi està a prop.
27 abril 2022 21:03
No he visitado el pueblo. Su castillo se ve imponente. He pasado porqué está al inicio de una ruta buena para la observación de aves.
14 diciembre 2021 1:12
Es un castillo que ha devenido una gran fortaleza. El pueblo de Montcortès de la Segarra llama la atención desde la carretera L-303, por el imponente castillo situado en frente de la capilla de Santa Ana del siglo XVI. Esta en manos privadas y su estado de conservación es ruinoso pese a su protección de BIN.
30 octubre 2021 16:50
Un castell de Sió.
Estat de conservació nefast!
Un edifici que s'està perdent!
Caurà, desapareixerà!
És una llàstima però la restauració deu ser no cara, deu ser caríssima!
Suposo que trobar una solució deu ser difícil, o gairebé impossible. Cal una milionada!
26 octubre 2021 12:59
Visitamos en ruta este imponente castillo, que debería conservarse como legado histórico único. Puede combinarse con otros castillos de la Segarra y la Noguera, y algún pueblo medieval como Montfalcó Murallat y Guimerá, en función del tiempo de que se disponga. Si la ruta se hace en otoño hay que acercarse a Agramunt, turrón y chocolate excelente. Comparto enlace de vídeo de este castillo. Este canal de youtube, nos permitió descubrir estos fantásticos lugares.
https://youtu.be/W6xprepPYwY
24 septiembre 2021 16:35
Castillo impresionante muy bonito, solo se puede visitar por fuera. Lastima que un patrimonio así se vea en mal.
07 septiembre 2021 2:03
Un típic castell-fortificacio de la Segarra. No es visita, sols es pot observar de fora, però impresiona la seva magnitud.
25 julio 2021 16:51
El castell de Montcortès és un castell de Montcortès de Segarra, al municipi dels Plans de Sió, a la Segarra. És un monument històric declarat bé cultural d'interès nacional. Està situat aïlladament a la part més alta del nucli, sobre una gran cinglera i davant una petita capella, a la part baixa del qual es troben les cases que posteriorment conformaren el poble.
Ja existia l'any 1095, quan el cavaller Guillem Isarn de Trevics deixà en testament al seu fill o filla que havia de néixer el castell de Montcortès. L'any 1306 consta com a senyor del lloc Berenguer d'Anglesola el qual també n'era d'altres indrets propers. El 1381 havia passat als Llompard. Bernat Berenguer de Llompard, senyor de Montcortès, fou l'impulsor de la construcció del convent de Santa Clara a Cervera.
Per raons encara desconegudes, més endavant passa a mans dels Sacirera. Joan Sacirera féu construir, al final del segle xv, el notable edifici renaixentista que veiem avui dia. La data del contracte de la construcció és de 1493, i es conserva la capitulació de l'obra que Joan Sacirera pactà amb el mestre Joan Barrufet.
Després del domini de Sacirera durant el segle xvi, es feren amb la propietat els Marc, també senyors de Clariana, la Goda i Canós. D'aquest llinatge fou un membre destacat Pere Ausiàs Marc i d'Oluja (segles XVI-XVII), jurista i poeta, senyor del Canós, Montcortès, Clariana i la Goda. El fill d'aquest, Baltasar Ausiàs Marc i d'Alturub (o d'Alta-Riba segons les fonts), també jurista i poeta. A la seva mort el 1622, sense descendència, el castell va passar a la seva dona Anna Maria de Moixó. El llinatge Moixó (o Moxó)  conserva encara la propietat del castell
28 abril 2021 4:47
El castillo debería restaurarse, si no acabará derrumbándose y se convertirá en un montón de piedras como ya ha sucedido con otros de la zona
14 abril 2021 17:12
Castell majestuós però li manca una restauració. Hi ha una valla i no pots apropar-t'hi però es pot veure des de fora. Seria interessant veure'l restaurat.
15 diciembre 2020 15:11
Un castillo más de la ruta de los castillos en lleida.muy bonito pero no sé puede visitar por si mal estado de conservación.
16 noviembre 2019 19:16
No es pot accedir a l'interior. L'exterior hi té una valla que és fàcilment superable. Vigilar sí fa vent per què algunes parts del monument és cauen.
29 octubre 2019 21:07
Al canto hi viu una gent molt simpàtica. També tenen piscina i aigua freshhhhca. Pero no els molesteu massa, a partir de les 23: 00 esta tancat.
20 octubre 2019 19:01
Cerrado por necesitar restauración, no deja de ser igualmente un lugar que no merezca ser visitado si circulas cerca del pueblo.

El acceso es de lo más sencillo y puedes dejar literalmente el vehículo en cualquier lado sin molestar, ya que la explanada central del pueblo es enorme.

Párate y haz unas fotos de todo el conjunto.
06 mayo 2019 21:05
Zona pintoresca y bonita para pasear este castillo es de los mas imponentes per hay muchos mas escondidos os animo a buscarlos y hacer un paseo por nuestra historia
15 abril 2019 11:43
Un dels magnífics castells de la Segarra. Exteriorment és espectacular. Tan sols es pot visitar amb visites concertades.
02 abril 2019 8:23
Al igual que el castell de l'Aranyó, aquest és peu de carretera, però literalment. Recomano també aturar el cotxe, són 5min.i gaudir de les vistes d'aquesta edificació. Al igual que l'altre, d'obligada visita, si passem pel costat!

Escribe una reseña



Calificación general: