28 septiembre 2023 21:20
Iglesia preciosa.
Mezclando estilos románicos y góticos. Muy bonita.
Tiene unas capillas muy bonitas y dignas de ver.
Lo único malo es la iluminación, todo iluminación natural y si quieres verlo encendido tienes que pagar un euro.
Pero vamos que nos encantó y la recomendamos al cien por cien.
Volveremos para ver el museo que estaba cerrado porque era lunes
26 septiembre 2023 19:17
La catedral

La catedral de Santa Maria de Solsona és un complex d'edificis que daten des del final del segle XII fins al XVIII, d'estils romànic, gòtic i barroc.

De la primitiva església romànica (1070-1163) encara se’n conserven notables testimonis com els tres absis, el campanar, el claustre, el celler i el menjador dels canonges, actual Sala dels Màrtirs.

La catedral actual és d’estil gòtic, començada a finals del segle XIII i acabada al segle XVII. A l’esquerra del creuer es troba la capella de la Mercè. A la dreta hi ha la capella on es venera la imatge de la marededeu del Claustre, del segle XII, catalogada com una de les escultures més importants del romànic català. La porta exterior de la plaça de l’església és neoclàssica (1780) amb un relleu de sant Agustí en èxtasi. La façana de la plaça de Palau és barroca i conté un relleu de l’Assumpció (1969).

És ben lògic que la creació del bisbat de Solsona l’any 1593 signifiqués un trasbals positiu per al bell edifici medieval de la col·legiata de Santa Maria, que ara esdevenia catedral, especialment pel que fa a la renovació del revestiment ornamental i a la fabricació de nous retaules.

La Mare de Déu del Claustre

L'escultura de la Mare de Déu del Claustre és una imatge de pedra del segle XII conservada i venerada en una capella de la Catedral de Solsona dotada de cambril. És obra de l'escultor Gilabert de Tolosa, un dels més importants de l'època. És una de les talles de pedra catalogades com una de les escultures més significatives del romànic universal.

Al segle XIII, amb l'arribada dels albigesos, tement per la integritat de la imatge, la van amagar dins el pou del claustre que estaven acabant de construir. La llegenda comenta que un nen jugava al claustre i que, en caure al pou, va ser salvat per la Mare de Déu.

Segons el que contempla i marca la tradició, fou descoberta per un nen al segle XIII al pou del claustre de la Catedral de Solsona, on anteriorment havia estat amagada pel perill iconoclasta dels albigesos.
27 julio 2023 9:36
Enrome catedral, una obra maestra arquitectónica muy bien conservada, con precisosas esculturas y pinturas en su interior, una visita obligatoria si vas a Solsona.
28 abril 2023 12:12
Catedral romànica sobre la que se construyó la gòtica, bien construida dentro del recinto amurallado de la ciudad de Solsona. El templo de grandes dimensions se conserva muy bien aunque hay parte de la portada romànica que fue destruïda para hacer la actual, aun queda restos románicos visibles e interesantes. Hay una imagen de una virgen, con una larga trenza, muy original, es muy bonita y vale la pena verla.
29 enero 2023 1:00
Impressionant catedral al bell mig del poble de Solsona amb entrada gratuïta. No sigueu rates i deixeu almenys 1€ pels 5 minuts d'il·luminació que val molt la pena. Tenen màquina de ciris per 1,5€ i 2€. Un lloc tranquil per descansar l'ànima.
25 noviembre 2022 5:50
No sé por qué me la esperaba más grande y pomposa. Estaban retocando pinturas.

Para poder encender la luz hay que llevar monedas de 1 euro. Con 1€ las luces se encienden durante 5 minutos.

Si no es así, hay poco luz, ya que natural apenas entra algún rayo y eso en horas de sol.
18 octubre 2022 18:58
Un lloc amb molta història, cultura, art i amb una combinació d'estils prou interessant

Escribe una reseña



Calificación general: