24 julio 2023 1:03
La Col•legiata de Sant Vicenç és una església romànica situada al castell de Cardona. Construïda entre el 1029 i el 1040. La visita guiada es fa dintre de la del Castell, i és molt detallada. També es visita la cripta, sota l'altar i es pot pujar al pòdium al fons des d'on veien les misses els nobles del castell. És molt austera, molt despullada, tret de la creu de l'altar i unes pintures al sostre de l'atri de l'entrada. És molt alta i es manté molt ben conservada. El director Orson Wells hi va rodar una pel·lícula, i una part de la serie de TV3 La Catedral del Mar també s'hi va rodar. Recomanable.
25 mayo 2023 0:42
Val la pena anar al Castell i la col•legiata. Vistes espectaculars i un conjunt arquitectònic magnífic
24 marzo 2023 5:23
La Colegiata de San Vicente, uno de los mejores exponentes del románico catalán, sirvió de escenario cinematográfico para la inolvidable 'Campanadas a medianoche' de Orson Wells y cuenta con una cripta sobrecogedora. Imprescindible realizar con visita guiada, en su interior en ocasiones se celebran bodas, conciertos y otros eventos.
05 octubre 2022 9:35
Un lloc que val la pena visitar, amb la meva parella ho hem fet, el interior de la kripta, la esglesia en general, es impresionant, val la pena si esteu per la zona (aquesta part es de pagament) a fora hi ha aparcament, i wc públics.
31 mayo 2022 22:33
Uno de los mayores representantes del primer románico catalán.

Símbolo junto a la Torre de la Minyona, del Castillo de Cardona, fue construida en el año 980 y ampliada entre 1029 y 1040.
Fue abadía canónica hasta 1592, año en el que se transforma en colegiata secular.
La utilización del castillo en caserna militar en 1794, obligó a marcharse a los monjes fuera de Cardona, hasta que finalmente, el templo fue convertido en almacén.

Sant Vicenç fue declarada monumento nacional en 1931
18 febrero 2022 20:28
Obra mestra del romànic llombard del s. XI a Catalunya. Consagrada el 1040 i decorada en etapes posteriors (s. XII-XIV), va ser el panteó familiar de la nissaga dels Cardona.

Val la pena fixar-se en els detalls de les dues tombes que hi han, una a cada costat de la nau principal. Des de la tribuna encara tens una vista més completa de tot l'edifici. I espectacular també la cripta, petitona però amb un encant especial.

I no deixeu de contemplar les pintures de la galilea, just abans d'entrar a l'església. Tot i ser una rèplica (els originals són al MNAC), em semblen espectaculars.

Les visites per lliure duren aprox. 30 minuts. També es pot veure com a part de la visita guiada general per tot el castell.
25 noviembre 2020 17:52
Preciosa joya del románico catalán de clara influencia lombardo-carolingia dispone de una enorme nave central, transepto, ábside con amplio presbítero y cripta que merece mucho la pena ser visitada. Se puede hacer una visita no guiada de la iglesia separada de la visita del castillo.
20 diciembre 2019 2:46
Joya del románico. Tesoro cinematográfico donde Orson Welles rodó escenas de Campanadas a Medianoche

Escribe una reseña



Calificación general: