22 octubre 2021 8:42
Cova molt bonica. Un accés amb dificultat moderada però amb unes vistes impressionants.
07 septiembre 2021 8:08
Cova de la Rabosa: descoberta al Perelló l'any 1954, ubicada a la serra de Cardó i el Boix (serralada prelitoral), sobre els 398 msm i realitzant el seu accés per la carretera del Perelló - Rasquera. És una cova de litologia calcària, la qual s'endinsa uns 63 metres de profunditat amb una prominent pendent que podem realitzar gràcies a l'ajud d'una corda oportunament col·locada a poc metres de la seva boca principal, n'hi ha dues.
En els seus 265 m de recorregut podem observar diferents formacions calcàries. Sent, les estalactites i estalacmites, les més impressionants i nombroses.
Tot i la pendent, podem realitzar aquesta cova sense l'ajut d'equip especialitzat, si és precís comptar amb uns guants, calçat còmode, un frontal i roba adequada, tot i que la temperatura era confortable.
Per accedir-hi cal agafar la TV-3022 des del Perelló, als 12,5km aprox hi ha un desviament que ens durà fins la Bassa de la Serra de la Paret. Un cop allí, abandonem el vehicle i seguirem un camí marcat per roderes poc fressades. Seguirem els senyals de pedra fins arribar a la cavitat, la qual es troba a una distància relativament curta.
Les seves coordenades són les següents:

Lon 0.61813 / Lat 40.92976

Cal parar compte amb els possibles ruscs d'abelles que hi ha a la zona.
També cal tenir cura i intentar preservar la cova i les seves formacions, no tirar-hi brossa, mai fer foc i no arrencar les estalactites.

Espero que la gaudiu!

Escribe una reseña



Calificación general: