19 mayo 2021 23:27
Situada dins de l'antic nucli emmurallat de la població, al barri del puig Salner, davant de la façana de la basílica de Santa Maria, a l'altre costat de la plaça Mossèn Cinto Verdaguer.
16 abril 2018 2:31
Delante de la basilica en la plaza, justo al lado de una gaviota en suspensión, esta esta cruz, la hisotoria dice: situada originalment als afores del poble, en un lloc incert, va ser traslladada al segle XIX al cementiri, per això se la coneix com la Creu del Fossar. L'any 1963 va ser traslladada a la plaça, davant l'església. Tot i que ha calgut restaurar-la i substituir alguna peça (com la que enllaça el nus amb la creu), constitueix una de les creus gòtiques originals més notables del país.
Com és habitual, mostra a l'anvers de la creu la imatge del Crist crucificat, amb la Verge i sant Joan als extrems, el pelicà, símbol eucarístic, a dalt, i la resurrecció d’Adam, símbol de redempció, als peus
Al revers, hi ha la Mare de Déu amb el Fill, amb el Tetramorf (els símbols dels evangelistes). Al nus octogonal, sota petits dossers gòtics, hi ha imatges dels apòstols.

Escribe una reseña



Calificación general: