21 julio 2023 21:58
Un lugar impresionante, altamente energético donde puedes recargarte de energía y de paz. Oyendo el canto de los pajaros y el viento entre los pinos.
Cerca de la ermita se encuentran las ruinas de las trincheras del puesto de mando republicano. Visitsbles y recomendables.
27 mayo 2023 7:12
Lugar muy agradable y con muy buenas vistas ideal para variar algo también cerca se encuentra un mirador de la Batalla del Ebro i desde la ermita se pueden ver los pueblos de Asco y flix también el río Ebro en concreto la presa de Flix
07 abril 2023 9:48
La ermita està construïda sobre una roca, en lo alto de una loma, desde donde tenemos unas vistas magníficas de todo el entorno.
21 febrero 2023 9:18
Un lugar para reencontrarse con la historia. Junto a la ermita, están las trincheras de la Mola de Sant Pau, excavadas por el ejército republicano a más de 1,5m bajo el suelo. Enclave estratégico durante la Batalla del Ebro.
19 diciembre 2022 13:41
Inspiring views across the Priorat region and down to the River Ebro. The hermitage itself is also very attractive. There is parking at the hermitage. A 10-minute signposted walk will take you to Civil War trenches and fortifications, where part of the Battle of the Ebro was observed and directed by Republican General Staff.
26 noviembre 2022 23:27
Vistas espectaculares desde un lugar privilegiado. Se llega bien en coche. Agua no potable y barbacoa clausurada.
01 noviembre 2022 20:23
Vistas inspiradoras de la región del Priorat y del río Ebro. La ermita en sí también es muy atractiva. Hay aparcamiento en la ermita. Un paseo señalizado de 10 minutos te llevará a las trincheras y fortificaciones de la Guerra Civil, donde se observó y dirigió parte de la Batalla del Ebro por el Estado Mayor republicano.
04 enero 2021 1:50
Edifici situat sobre un espigó calcari a 613 metres d'altitud i proper al poble. És la planta dibuixa una "L" invertida, la part allargada correspon a l'ermita pròpiament dita, els murs de la qual són reforçats amb contraforts. La coberta és a dos vessants, de teula i a la façana interior hi ha restes d'un campanar d'espadanya. La branca curta correspon a l'ermitori, prolongat per davant per una mena d'atri, a l'interior del qual s'obren la porta i una finestra. L'interior és enguixat, amb una fornícula a la paret dreta. La volta, de mig punt aplanada, és decorada amb quarterons i arrenca d'un fris continu. Hi ha la imatge de la Mare de Déu de la Mola i la de Sant Pau.
Hom no ha pogut trobar dades referents a la creació de l'ermita, però sembla que caldria situar-la cap al segle XVI com a mínim. Fou segurament el segle XVIII que fou reformada, inclosa la decoració i arranjament interior. Hi havia un altar senzill de fusta, cremat el 1936 durant la guerra civil espanyola. A l'ermita s'hi veneren les imatges de la Mare de Déu de la Mola i de Sant Pau. Hom hi fa romiatge el 15 de gener, el 15 de maig i el segon diumenge d'agost. Durant la Guerra Civil, fou instal·lat el lloc de Comandament de les forces republicanes durant la batalla de l'Ebre atesa la bona visibilitat que l'indret ofereix.

Escribe una reseña



Calificación general: