05 enero 2022 3:26
Santa Lluçia (Sant Miquel de Solans)
Antigament el temple estava sota l'advocació de Sant Miquel de Solans.que en 947 era propietat del Monestir de Sant Pere de Rodes. El segle XIII diversos documents l'anomenen St. Miquel de Solans. Al segle XIV figura com a parròquia independent però més tard va perdre el títol de parroquial i va passar a dependre de Santa Maria de la Jonquera. Es suposa que els segles xvii i xviii va ser quan l'antiga parròquia dedicada a Sant Miquel esdevingué un santuari a Santa Llúcia.
11 marzo 2021 1:22
Un sitio muy agradable, historia naturaleza pura.os adjunto las fotos para ver lo bonito que es.
14 marzo 2018 19:45
Església romànica ven restaurada, situada al NE del poble, accessible des de la carretera de Cantallops. Està documentada des del segle X com a pertanyent a l'alou de Solans i sota l'advocació de sant Miquel. Durant un temps va tenir la condició de parroquial però cap al segle XVII va passar a dependre de Santa Maria de la Jonquera i canvià l'advocació per la de santa Llúcia.

L'edifici actual pertany al romànic tardà. Consta d'una sola nau, coberta amb volta apuntada i capçada amb un absis semicircular. Està bastida amb carreus de granit, ben tallats i alineats. La portada és a la façana de migdia, i està formada per tres arquivoltes en degradació, amb guardapols exterior i sense ornamentació. A la façana de ponent hi ha un petit campanar de cadireta. L'absis presenta una interessant finestra de doble esqueixada, amb guardapols i i cinta amb dents de serra.

Adossada a la casa hi ha l'hostatgeria o casa de l'ermità, construïda molt posteriorment, probablement al segle XVIII. S'hi celebra un aplec el dilluns de Pasqua de Pentecosta.

No gaire lluny de l'ermita hi ha el mas de Santa Llúcia, que va ser dels més importants del terme, ara enrunat.

Escribe una reseña



Calificación general: