25 marzo 2022 12:09
L’ermita dedicada a Sant Gervàs i Sant Protàs (o Sant Gervasi i Sant
Protasi) és un senzill edifici romànic de planta rectangular, amb la porta d’accés orientada al nord i absis semicircular de capçalera orientat a l’est; a l’edifici, li manca avui la meitat del sostre, per la part de ponent.
Al costat oest presenta dues obertures, una finestra espitllerada i una altra amb forma de creu llatina; també al costat sud hi ha dues finestres: una a un nivell superior i l’altra d’espitllera. En aquest costat hi ha un altaret adossat a la paret, ja que l’altar principal el trobem a l’absis.
L’absis és llis, sense decoracions; tant sols té una finestra espitllerada. Al costat nord s’adossà, en temps posteriors, un segon absis quadrat amb un altar.

Per l’interior de l’edifici es pot observar que, en una fase posterior a la de la construcció, s’hi afegí un pis i s’elevaren les parets. A les parets es veuen pintures barroques que semblen datar dels segles XVII-XVIII.
28 mayo 2021 21:58
Una ermita fantàstica peculiar romànica que està al costat O millor dit dins de lo que era el castell de san Gervasi pues està dins les muralles que encara que costi el veure-les hi són la ermita està arregladeta però hi manca més obra tot i això el puja paga el esforç de pujar pues les vistes la vegetacio de bosc purament Quercus i el lloc i la descoberta de tots els voltants fan d'aquest espai tan pintoresc una delícia de visita. Dins l'ermita també hi han unes pintures molt desgastades però boniques. A sota hi ha un altra construcció

Escribe una reseña



Calificación general: