21 agosto 2022 16:30
Alguien podría contestarme a esto?
Si obtienes la nota de corte, que otros requisitos piden?
Ser de Vilanova? O nota en alguna eqpecifica?
05 octubre 2021 1:32
Buena Escola. Fácil acceso al transporte público.
Buenos profesores y personal atento.
07 noviembre 2020 8:43
Es una Escuela fantástica. Con pocos alumnos y con una relación profesor alumno insuperable. Con bien nivel y muy buen ambiente.
05 abril 2020 16:52
A continuació donaré la meva experiència personal. Primer, però, vull mencionar que vaig estudiar el grau en enginyeria mecànica durant els anys 2014-2018, i que en l’actualitat estic estudiant un màster a Dinamarca (fet que m’ha fet obrir els ulls sobre la realitat de Vilanova).

Tot seguit plantejo els punts que em fan no poder recomanar aquesta universitat a algú que vulgui estudiar una carrera seriosa d’enginyeria (bàsicament perquè avui dia el concepte ha perdut valor i sembla que a qualsevol cosa li podem dir enginyeria) :

- Matemàtiques: El recorregut que tenen les matemàtiques és molt curt. Moren al primer curs. No hi ha extensions de càlcul, àlgebra, etc. I, sobretot, no s’ensenyen mètodes numèrics analítics i aplicats. Les matemàtiques són la base de l’enginyeria i la ciència, així que aquest primer punt ja diu molt.
- Tòpics d’un sol curs: M’explico, a segon es dona una assignatura d’electricitat, una d’electrònica i una de teoria de control. Són assignatures “aïllades”, que proporcionen un contingut teòric extens però bàsic. No hi ha implementació real d’aquestes (a Matlab, Simulink, LabView, etc.), i.e: implementar controladors (tot i que tampoc es podria perquè no ensenyen ni a discretitzar-los.), simular una màquina elèctrica a Simulink, etc. Són exemples de coses imprescindibles que no es fa. Tan sols es fan pràctiques senzilles i completament guiades al laboratori que no són d’utilitat i que no desenvolupen el “problem solving”, que requereix un enginyer.
- Assignatures irrellevants: Sobretot a primer, hi ha assignatures irrellevants que haurien de ser optatives, en tot cas. És increïble que prioritzin aquestes quan hi ha altres (com més endavant veurem) que són prioritàries i que tenen el material reduït per falta de temps (ex: Disseny de màquines).
- Resistència de materials: No s’imparteix la teoria d’elasticitat, encara que sembli increïble. Majoritàriament es basava en resoldre exercicis ja modelats aplicant equacions també simplificades.
- Mecanismes: No es dona teoria de Lagrange / Hamiltoniana, matrius de rotació, així com el principi de potencies virtuals, entre d’altres.
- Disseny de màquines: Es va a tòpic per setmana. Es concentra en una assignatura semestral l’estudi de càrregues simples, combinades, eixos, arbres, rodaments, engranatges, etc. I NO s’ensenya VIBRACIONS MECÀNIQUES. Caldria dividir aquesta assignatura en dues i aprofundir molt més.
- Processos de fabricació: L’assignatura es basa en centenars de diapositives. Tot teòric exceptuant algunes pràctiques molt insuficients. NO es toca cap FRESA ni TORN ni res similar. Realment és trist.
- Mecànica de fluids i termodinàmica: No s’utilitzen eines CAD, cosa que seria molt útil per entendre-ho millor simulant casos reals. Vull destacar que les pràctiques eren de MOLTS estudiants per grup, on poc es podia aprendre.
- I un llarg etc (no cal que comenti cada assignatura al detall).

Conclusions i observacions greus:

- La nota d’accés es la mínima, i aquí pot entrar qualsevol. Això te conseqüències directes en el nivell de dificultat que agafen els cursos.
- NO se m’ha OBLIGAT mai a obrir un llibre de text.
- Pots acabar la carrera SENSE haver CONSTRUIT RES ni haver tocat eines importants. Dic pots perquè jo vaig agafar una optativa en que havíem de construir alguna cosa (ho vaig haver de fer a casa, perquè no teníem ni accés al laboratori, per a que veieu el panorama).
- No s’ensenya o es mana treballar en MATLAB, el qual es indispensable avui dia.
- NO HI HA NOTA MÍNIMA. Es pot aprovar una assignatura copiant-te les pràctiques i exercicis amb els companys i traient un 3 al examen final. És a dir, pots aprovar algunes assignatures sense tenir quasi bé d’idea.
Que succeeix? Que la universitat acaba entregant títols a moltes persones que no tenen el nivell suficient.

Per acabar (degut al límit de caracters que hi ha), vull mencionar que alguns professors han coincidit amb mi, per tant, tingueu en compte aquesta opinió a l'hora d'escollir universitat. És molt important informar-se bé abans d'escollir.
31 marzo 2020 1:50
Quien le ponga mas de dos estrellas es que no ha ido. Universidad llena profesores que les encanta su silla y no haran nada por cambiar nada. El grado de Diseño un fraude con el que conseguir que gente vaya a esa universidad y le pague los juguetes al director. No es ni de lejos una buena universidad para ello, pero esta bien para conocer a los DOS unicos profes que tienen algo que decir respecto al diseño y que te expliquen porque este grado esta tan mal hecho. Gracias y ojala terminar ya.
12 enero 2018 7:27
Edificio de varias plantas, con indicaciones algo confusas. Tiene ascensor, bar y un patio interior al que dan la mayoría de clases. Además de laboratorio (bien equipado en general) y clases con equipos menos comunes como impresoras 3D etc. La planta baja localiza la secretaria, conserjería, el bar y la sala para congresos.
02 mayo 2017 8:22
Buena universidad con gran calidad en los docentes, clases en grupos reducidos mejorando asi la relacion profesor estudiante, falta un poco actualizar la universidad

Escribe una reseña



Calificación general: