03 enero 2022 14:51
Descripción: un cofre de grandes dimensiones situado en un banco del paseo y cuatro balas de cañón que se refieren a la época medieval.
La idea del cofre viene dada por las cajas o cofres que los distintos gremios habían tenido en Santa Maria del Mar para guardar los documentos importantes: contratos, cuentas, libros de pasantía y hechos etc.
Tipo:  Conjunto escultórico
Autor:  Jaume Plensa Suñé
Material:  metal
Dimensiones:
Año: 1992
Inscripción:
Ubicado en el Paseo del Born.  Barrio de la Ribera.
31 marzo 2021 3:09
BALES DE CANÓ I BAGUL DE METALL AL PASSEIG DEL BORN, de JAUME PLENSA

Conjunt escultòric format per un bagul de metall sobre un banc de pedra del Passeig del Born, i quatre bales de canó sobre el paviment del passeig, obra de l'escultor Jaume Plensa, inaugurat el 1992.
El bagul representa el cofre on els gremis de la ciutat dipositaven les ofrenes a l'esglèsia gremial. Les bales de canó fan referència a les bales de canó amb les que els borbònics van bombardejar la ciutat durant el setge de 1713-14 a Barcelona.
02 febrero 2021 9:22
Obra de Jaume Plensa situada al Passeig del Born des de 1992. El cofre és una ofrena a la memòria del 1714 i també a la general. A dins s'hi van posar diversos elements que dataven el moment: un diari, una ràdio-cassette i documents diversos.
Pel que a les boles, són bombes del 1714 i les lletres (d, b) podrien ser les inicials del Duc de Berwick que va ser qui va ordenar el bombardeig de Barcelona.

Escribe una reseña



Calificación general: