08 noviembre 2023 1:35
Interesante museo sobre el cercano poblado y yacimiento arqueológico. No es muy grande, pero suficiente y bien documentado. Se paga 5 euros, pero lo merece y es necesario para mantener las instalaciones. Hay entradas con reducción de precios. Toda la información de los paneles está solo en catalán, pero te dan unas hojas con la traducción, en la entrada. Se debe visitar antes de ir al yacimiento arqueológico. Se aparca con facilidad en la entrada o muy cerca.
07 octubre 2023 23:05
Recomanable per a conèixer la història osonenca a fons. Si pot ser b visita guiada molt millor
25 julio 2023 6:47
Molt interessant. Un flash temporal de 2400 anys a l'aire lliure. Amb vistes al Ter impressionants. La part de dintre el Museu super ben feta
21 julio 2023 4:24
Interesante museo centrado en las civilizaciones que han estado en l'Esquerda, moderno y actual, creo que se podría ampliar la información de los paneles y ampliar los restos que están expuestos, aunque me parecen suficientes, mejor calidad que cantidad, y un puntazo el poder ampliar ciertas piezas y poderlas ver en 3d.
La bajada de nota es por el tema de que todo está solo en catalán, y además es esos sitios que no se pone en otros idiomas porque no les da la gana. Lo mismo de siempre, todos pagamos los mismos impuestos pero no tenemos el derecho de sentirnos cómodos a la hora de visitar un museo pagado por todos.
Además, siglo XXI, está muy bien que tengáis los códigos QR para visitar las ruinas, está muy bien que tengáis códigos QR para las personas con problemas de visibilidad (solo en catalán, por supuesto) pero una guía en audio en varios idiomas explicando los paneles, es lo mínimo que hay que exigir en un museo actual.
22 junio 2023 23:34
Una experiencia muy agradable. Muy bien explicado todo en el museo y caminamos por la antigua ciudad, todo señalizado y con un App que te explica en varios idiomas muy claramente todo lo que vas viendo.
08 mayo 2023 16:48
Molt recomanable per anar-hi en família. Tant al Museu com al Jaciment. I si coincideix amb una visita guiada o teatralitzada ja és increïble!
05 mayo 2023 21:45
Les treballadores van ser molt amables, al museo tot ben explicat, i fora quan vas a l'assentament també. Ideal per dies assolejats.
23 abril 2023 1:04
No us ho podeu perdre! Està adaptat a tots els públics i nivells de comprensió, des de la senzilla narració, seguint els vídeos animats, a amants de la història amb una formació més exigent. És un goig veure la qualitat de les il-lustracions que conformen els curts. El personal, cordial i agradable, us guiarà sobre la manera més convenient d'abordar la visita per un major gaudi. Deixeu-vos abduir al passat per una estona!
El museu està situat a l'antiga caserna de la guàrdia civil, totalment renovada i amb una excel-lent museïtzació.
El primer pis consta de 25 plafons explicatius, alguns complementats per panells tàctils, altres audiovisuals, que mostren de manera molt amena la història del jaciment, la seva posterior evolució, les troballes que en deriven i la forma com s'han anat aplicant les tècniques a cada camp d'estudi. Hi ha codis QR per ampliar les informacions, segons el vostre interès, en cada moment.
A la planta baixa, la recepció, els serveis i la sala de conferències. Tenen a la venta publicacions de la zona i temàtica relativa.
Ben a prop hi ha el jaciment, situat en un lloc màgic i de bellesa inhòspita, que després podeu visitar amb coneixement.
03 febrero 2023 10:21
Ben conservat i amb cartellets explicatius, tot i que com que encara és un jaciment en excavació hi havia algunes zones en les que no vam poder entrtar.
Recomanable visitar el museu que hi ha prop del jaciment per tenir la experiència completa!
28 enero 2023 8:08
Quina passada de museu. Tant el contingut com la museografia em van semblar moderníssims. Tant de bó tots els centres de interpretació de patrimoni arqueològic que hi ha a Catalunya estiguessin a l’alçada d’aquest
29 diciembre 2022 19:59
El museo es excelente, está muy bien explicado y tiene vídeos muy interesantes. Le pongo sólo 3 Estrellas porque todo está en catalán y me parece una falta de respeto.
11 diciembre 2022 12:54
Un gran projecte, una gran exposició i el personal un equipàs de professionals. El museu encara ha de créixer, però és una visita imprescindible.
28 noviembre 2022 13:06
La instal·lació museística és de primera. Força audiovisual i interactiva, molt didàctica. Les peces, son modestes.
05 julio 2022 21:10
Excel•lent museu local que supera de bon tros altres museus de més renom. L'equipament té uns recursos digitals fantàstics per interpretar l'espai del jaciment i posar-ho en el context històric general de Catalunya. És indispensable una visita si aneu al jaciment. Val molt la pena!
20 junio 2022 9:51
Un Museu modern i molt didàctic, recomano visitar-lo abans de visitar el jaciment arqueològic de l'Esquerda
13 junio 2022 4:47
Espectaculares vistas sobre el Río Ter, desde un emplazamiento natural, habitado desde hace miles de años. Hay un pequeño Museo a disposición de los visitantes.
04 mayo 2022 15:07
La verdad, no soy de las que le encantan ir a ver piedras, (lo digo desde el cariño), por eso mi valoracion. Pero en este caso me gustó imaginar el por qué ubicaron el poblado Ibero en ese lugar. Esta en lo alto de una "colina? ". Desde ahí arriba tenían unas vistas perfectas, en caso de ataque los veían venir desde todos lados.
Lo mejor conservado es una de las paredes de la iglesia.
Como curiosidad, en el jardin del museo tienen una recreación de una torre hecha de madera, que, entiendo yo que seria de vigilancia.
27 abril 2022 23:53
Buenas instalaciones e infografía, la colección expuesta es reducida pero significativa.
Complementa muy bien la visita al yacimiento.
Vale la pena la excursión.
21 febrero 2022 12:41
Els primers assentaments humans, data de l, Iberic, mes tart seguint el riu Ter, van apareixer els Romans.
08 febrero 2022 5:42
Interesante para aprender un poco de esa historia que se respira en la zona. Lastima que no se podían usar las pantallas táctiles. A estas alturas se podría sustituir por otros medios con qr o audios en alguna web como se han adaptado muchos más museos grandes y pequeños.
02 febrero 2022 21:59
Molt ben explicat però crec que encara queda molta feina per fer i per omplir el museu. Lo de la pedra que representa un cap de gos és d'una inventiva màxima. Suposo que tot és opinable i respectable. Jo em quedo amb la representació de la zona i la seva història. Interessant
27 noviembre 2021 14:39
Museu molt interessant, amb molt de material arqueològic, bona senyalètica museística i unes animacions en 2D que acompanyaven molt favorablement les explicacions.
15 septiembre 2021 3:09
Es un museo encantador, muy buenas explicaciones y con videos interactivos que te explican la histori. Muy interesante.
30 agosto 2021 11:47
Excel.lent museïtzació, moderna, àgil i entenedora on la part visual d’animació juga un paper important. Precedeix un recinte arqueològic molt interessant que va desde l’etapa Ibera fins la medieval, que per entendre’l de
debó cal visitar el museu. Vàrem tenir la fortuna de parlar amb una historiadora que ens va explicar molt detalladament que ens trobem devant de la antiga i autèntica capital dels ausetans i com aquests tenien unes vies de comunicació que arribaven a través del Ter fins la mateixa Empuries. Aneu-hi!
15 julio 2021 7:49
Ben detallat cronològicament, especialment l'iber i el medieval, històries i elements interactius. Bona experiència.
18 mayo 2021 20:04
Un lugar espectacular para visitar, por sus ruinas increibles con tumbas y lo que quedó del poblado y gratuito y lo mejor que toda la gente que lo visita son superrespetuosos y limpios, un diez
27 diciembre 2020 2:17
Museu inaugurat el 1.12.2019, molt interessant i didàctic, un recorregut per l'història del lloc i el país, instal·lacions magnífiques, entrada lliure, val la pena venir a Roda de Ter per fer la visita i conèixer l'indret.
17 noviembre 2020 4:31
Hemos estado esta mañana visitando el Museo.
Nos ha gustado mucho, lástima q por el COVID 19 no hemos podido acceder a las pantallas táctiles.
Muy curiosos los instrumentos q exponen y muy bien explicados.
Fuera hemos visto las edificaciones q quedan, también muy bien.
El recepcionista sumamente agradable. Le hemos preguntado una dirección, ha sacado un mapa y nos ha dado las explicaciones.
Por todo esto vale la pena ir. ES GRATUITO!
29 octubre 2020 0:50
El lloc és maco i si pot aprendre molt, però sobretot gràcies a les explicacions de la arqueòloga
26 octubre 2020 19:50
Ens ha sorprès molt la visita als jaciments. Molt instructiu i enriquidor. La calor a l'agost es criminal, però val molt la pena visitar-ho. La meva filla ha gaudit molt llegint les explicacions del camí i consultant la guia botànica. Molt aconsellable!
21 octubre 2020 11:48
El complement imprescindible per acabar de conèixer el jaciment amb profunditat. Totalment recomanable.
06 mayo 2020 0:52
Es un museo nuevo nuevísimo, inaugurado en diciembre de 2019.
La ubicación es inmejorable. Además de que aprovecha el edificio que había ocupado la guardia civil en Roda de Ter (Infinitamente mejor uso el que tiene ahora que el que tuvo anteriormente) Es un museo interactivo. Bien montado y que da información sobre el yacimiento íbero y medieval de L'Esquerda, Y de las culturas e imperios del mundo en general.
Lo ideal es visitar primero el museo y después visitar los yacimientos en su emplazamiento real, ubicado en una península que forma el río Ter, y que además tiene un interés paisajístico innegable.
20 abril 2020 0:57
M'ha agradat molt com han desenvolupat el projecte del museu, amb aplicacions d'última tecnologia i interactives q et faciliten entendre tot el treball q han realitzat durant tots aquests anys. Enhorabona tot l'equip.
17 enero 2020 11:28
El conjunt del jaciment i museu de l'esquerda és un indret singular que bé mereix una visita. El nou museu, inaugurat recentment, ofereix un interessant recull de les troballes arqueològiques del lloc i una síntesi de la seva història, i les seves diferents etapes de població des de època per-ibèrica fins a la baixa edat mitjana. Sens dubte molt recomanable!
01 enero 2020 22:12
El museu, recentment inaugurat, és molt maco. Tant per l'edifici com el contingut. La restauració de la caserna ha estat molt ben feta. Pel que fa el contingut, sembla mentida que hi hagi tantes peces trobades de tantes èpoques. 100% recomanable
26 julio 2019 20:52
Jaciment molt interessant doncs es poden observar les diferents etapes d ocupació del lloc, des d'època ibèrica fins l'edat mitjana, interessant el període visigot, les tombes. Recomanable la visita, la guia ho explica molt bé.
12 julio 2019 13:31
Un jaciment molt interessant que ha viscut intenses vicissituds històriques. L'any 2019 han guanyat el concurs al monument favorit dels catalans. Molt recomanable visitar el museu arqueològic al costat del jaciment.
07 julio 2019 8:38
Es pot visitar el poble Íber de l'Esquerda, antic nucli habitat fins els 1314, abans de l'actual Roda de Ter. Es poden veure les restes de l'antiga església de Sant Pere, i les restes de vàries construccions del poble.
El lloc està bé, és fàcil d'arribar-hi i no hi ha problemes per aparcar. A més és gratuït.
Però la visita teatralitzada és correcta i poc més. Moltes dades deixades anar sense un guió gaire clar.
Si s'està per la zona és bo d'anar-hi, però per anar-hi expressament millor pensar-s'ho.
28 junio 2019 4:15
El museu no està acabat, tot i que al web indiquen un horari d'apertura, només vam veure un documental de les excavacions i posteriorment vam visitar la zona del jaciment. Molt interessant.
19 diciembre 2018 0:53
El museu et pasen un vídeo molt vent editat explicant el transcurs de l'història de L'esquerda.
Les Runes són fantàstiques i la guia molt generosa explicant.
No hi ha encare Fet el museu.
12 julio 2018 6:52
Un dels espais arqueològics més interessants que he visitat. I encara no està ni massificat ni excessivament guiat. Pots passejar lliurement per tot l'espai.
17 noviembre 2017 6:23
Un museu fantàstic amb una exposició de arquelogia i històrica sobre els Ibers a ja zona de la Esquerda
18 mayo 2017 9:31
Perquè està ubicat en un lloc excepcional de Roda, l'edifici és preciós, val la pena anar-hi per veure'l i accedir al jaciment ibèric de l'esquerda

Escribe una reseña



Calificación general: