03 diciembre 2022 9:17
Monument molt emotiu, ja que costa imaginar-se el camí de penúries que devien passar.
Està dedicat als exiliats que van creuar la frontera al final de la Guerra Civil. És una escultura en bronze inspirada en una fotografia apareguda en un setmanari francès (L'Illustration), l'any 1939, de dos personatges reals. Eren Mariano Gracia i Alícia, un pare i la seva filla.
Falta una mica més de manteniment.
20 octubre 2022 4:18
Escultura en bronze que ret homenatge als exiliats. Representa a Mariano Gracia i Alícia, un home i la seva filla de 6 anys que ha perdut una cama en els bombardejos de les tropes franquistes a Montsó el mes de novembre de l'any 1937. Es dirigien a Prats de Molló, on arribarien després d'una odissea, juntament amb desenes de milers d'exiliats. El seu dolorós camí va quedar immortalitzat per la foto d'un periodista estranger, i es va convertir en símbol de l'exili i motiu del monument a La Vajol.
Va ser erigit amb ajudes públiques i de diversos particulars, i inaugurat l'abril de l'any 2000.
01 diciembre 2021 2:54
Podían poner que los culpables de la Guerra Civil fue el Partido Socialista y ERC. Monumento a la mentira.
10 noviembre 2020 16:11
Està amb un indret molt amagat, i poc cuidat, es tindria q fer més manteniment de la sona, el significat i sentiment q té és molt fort, però manca poguer i mantenirlo. çl
Salut i República!
04 octubre 2020 15:10
El lloc esta be per la carrega emocional que te.pero l'entorn esta mal cuidat
28 octubre 2019 11:38
Racó per venerar a la gran quantitat de gent que va haver d'exiliar-se quan es va donar el cop d'estat del 1939. Salut i república!
25 enero 2019 21:16
Excelente escultura de una forografia historica de un padre y una hija sin pierna, victimas de la dictadura fascista de francisco franco bahamonte golpista asesino y dictador que tras lograr con apoyo de los nazis alemanes los fascistas italianos y las fuerzas de los llamados moros de paco franco, fuerzas marroquis, consumaron el golpe de estado y efectuaron una masacre de asesinatos fusilamientos violaciones y persecuciones que obligaron al camino del exilio a centenarea de miles de personas españolas para evitar sus represiones

Escribe una reseña



Calificación general: