22 agosto 2023 18:26
Una experiència molt bona per entendre tot el tema de les colònies textils! Molt recomanable
13 agosto 2023 12:42
Un recinto industrial de la priméra década del siglo 20 donde gracias a las explicaciones de los guías (y un poco de tu imaginación) realizarás un viaje en el tiempo de más de 100 años para revivir (casi) el día a día de los habitantes de la colonia.

Desde los más ancianos hasta los más pequeños, todos tenían un lugar en cada uno de los espacios que forman aún el recinto.

Desde las costumbres hasta las imposiciones del patrón y la iglesia, hasta la condiciones de vida en los pisos que la colonia ofrecía a sus trabajadores, pasando por los beneficios y desventajas de abandonar la vida rural para incorporarte a una colonia.

Verás las aulas escolares perfectamente conservadas y la biblioteca, así como el teatro, fábrica, río y otras zonas que es mejor visitar, en lugar de que te lo cuente una reseña de Google.

Si te gusta la historia o si sientes curiosidad por ver cómo se vivía en Catalunya allá por el año 1901, no te lo pienses y pásate por allí. Súper interesante.

¡Ah! Y puedes ir con peques. ;)
28 julio 2023 9:20
Gran experiencia con la visita guiada a la colonia Vidal, solo decir que al finalizar la visita, tras 3 horas de duración, donde nos lo pasamos genial, seria de agradecer que esa copa de cava que se ofrece, pudiera ser cambiada por algún tipo de refresco para quien no bebe o no puede beber alcohol.por lo demás todo muy bien amenizado por las dos personas que tuvieron la paciencia de más de 3 horas de visita.
01 julio 2023 17:17
Muy interesante, Colonia textil dónde vivían las familias, tenían sus viviendas su escuela en el mismo complejo.
03 mayo 2023 7:09
Molt nteresant! Molt amables tots els treballadors I la guía Mercé, Molt correcta, atenent dubtes, fent que la canalla participés, Molt recomenable.
02 mayo 2023 8:40
Em trenca el cor veure com dia a día es va deteriorant un complexe històric tan bonic com aquest, a alguns d'aquests prohomes catalans els hi hauria de cara de vergonya. Jo hi vaig viure duran 4 maravillosos anys
10 febrero 2023 23:31
Ma agradat molt conèixer i entendre la vida dels treballadors del tèxtil en aquelles èpoques des dels inicis fins al seu tancament. Molt aconsellable!
03 febrero 2023 23:17
Una gran visita. Venim cada any amb els alumnes i és la millor manera de conèixer la realitat de les colònies tèxtils de Catalunya i la seva contextualització. Altament recomanable. La millor colònia tèxtil visitable de Catalunya
27 enero 2023 12:57
Es volver a un pasado no muy lejano, y muy interesante para saber cómo y ha donde vivían los trabajadores del sector textil
10 diciembre 2022 3:08
Molt interesant, la guia molt profesional.
Llastima que erem mes de 40 persones en la visita i aixo ha fet que en alguna ocasió, no tots poguéssim veure bé allò que s'explicava.
29 noviembre 2022 5:19
Visita teatralitzada de la colònia Vidal. Molt ben executada pels actors amb un domini de la història notable. Absolutament recomanable. Una mirada imprescindible de la vida a principi de segle XX a les colònies tèxtils.
24 noviembre 2022 12:00
Perfecto.

Todo muy bien cuidado y conservado.
Lo mejor de todo fue como nos trataron, no sabíamos catalán y lo explicaron todo en castellano. El guía Xavi muy majo.

10/10
19 noviembre 2022 6:24
Es un lugar donde puedes ver cómo era la vida en una Colonia industrial dedicada al ramo textil.
19 noviembre 2022 1:16
Súper amables todos.y un guía FANTASGICO, estar allí es vivir un pasado que se queda par a siempre en nuestro corazon
16 noviembre 2022 1:00
No recomiendo la visita, la guía nefasta no se explica muy bien sin estar muy metida en la historia en la colonia, solamente te dejan ver una parte lo demás se han apropiado un movimiento como ocupas una pena porque es una colonia muy bonita y pronto si sigue al mismo paso se apropiaran el movimiento ocupa o hipy de ella, si el señor Vidal levantara la cabeza con el esfuerzo de tanta gente que acabe asin, es mi humilde opinión al pagar 12 euros, el peor dinero que he pagado, incluso intente hablar con ellos para visitar la iglesia o la casa de la dona y fueron muy antipáticos una pena.
06 noviembre 2022 18:28
Pels amants de la cultura i la historia del nostre país, la visita a la Colònia Vidal, ès del tot recomanable, La Fundació propietària de la finca, descendents dels antics fundadors de la colònia, van tindre la brillant idea de obrir les portes al visitants, per explicar com era la vida a la colònia. Les persones que ho porten son molt amables, i el guia sembla tanmateix que hagi viscut en aquella època pel sentiment que aflora en les seves explicacions.
06 noviembre 2022 12:31
Endinsar-te en la història de la Colònia de la ma d un guia expert és fascinant. Retornes als anys cinquanta i ho vius plenament. La visita dura més de dues hores
24 octubre 2022 5:50
Es un recorrido no muy largo pero muy interesante ya que puedes ver como vivia la gente de aquella época y, al estar conservado como entonces, puedes sentirte como si viajaras en el tiempo.
23 octubre 2022 7:50
Muy recomendable la visita guiada.
Nos encantó. Lástima que no haya más presupuesto para mejorar el estado de conservació general de la parte de la fábrica
29 septiembre 2022 17:29
Hemos realizado la visita guiada con Mercè y ha sido súper interesante, muy didáctica y cercana. Todo y que tiene una duración aproximadamente de dos horas nuestra hija de seis años ha estado súper entretenida.
Recomendable al 100% si te gusta el turismo industrial.
15 septiembre 2022 13:10
Pasé una buena mañana allí, tiene bar donde hacen bocadillos y café, sitio tranquilo y agradable
12 septiembre 2022 4:23
Espectacular visita!
El lloc és fantàstic i les explicacions del guia excel·lents! Et permet fer-te la idea de com s'hi vivia i treballava.
L'atenció a la recepció i botiga també boníssima! Súper recomanable!
09 septiembre 2022 15:28
La visita molt interessant. L'unic inconvenient es que quan vaig contactar per preguntar si era accesible amb cadira de rodes elèctrica em van dir que no hi havia cap problema, que l'unic que no podria veure seria el safareig, però la nostra sorpresa va ser que no vaig poder veure gairebé res, perquè a tot arreu hi havia 2 esglaons grans per poder entrar, cosa impossible si vas amb cadira de rodes.
07 septiembre 2022 2:34
Espectacular! La visita guiada que ens ha fet la Mercè ha sigut una de les millors visites al patrimoni industrial del país que hem pogut gaudir. Explicacions detallades en què feia participar també els nens sobre la vida social i també sobre el funcionament de la fàbrica a l'hora de generar l'energia amb què funcionava, però també tot el procés de fabricació des que arribava el cotó fins que es teixia als telers. Hem visitat també l'escola dels nens i al biblioteca així com altres espais com la peixateria o els safareigs. En definitiva, una visita que convé no deixar passar.
16 agosto 2022 9:55
Muchos años explicandonos como se produjo la revolucion industrial en Europa y sobre todo en España
10 agosto 2022 12:47
Pues no doy mas estrellas porque no caben, he estado en la visita teatralizada y me lo he pasado genial, los actores fantásticos y ha sido muy divertido como interactuaban con nosotros, visita genial y muy divertida que recomiendo a todo el mundo. La pena como siempre es el estado de las instalaciones, que aunque la fundación Vidal está trabajando para la conservación la falta de ayuda por parte de la Generalitat es vergonzosa. Mas apoyar a estas fundaciones y menos a otras que no aportan nada.
29 julio 2022 18:43
Hem anat amb un centre cultural de Pineda una visita guiada, molt ben explicat, bon dinar a Can Quico i per la tarda nova visita guiada al monestir de Santa María de Lluçà, un dia perfecte
03 julio 2022 2:36
Un ejemplo de lo que era una Colonia Industrial aún en pié. Puedes adentrarte en las casas de los que vivían y trabajaban, e incluso en la escuela y la fábrica. Merece la pena una visita guiada.
12 junio 2022 5:28
Me ha encantado, los guías teatralizados nos lo han hecho pasar muy bien y muy divertido lo recomiendo.
29 mayo 2022 8:37
Preciós racó de la nostra història industrial. Malgrat mereix ser visitat d'una altra manera. 12,5€ d'entrada i no es pot visitar el més emblemàtic: l'església, el casal de la dóna i la sala de la turbina. Lamentable.
17 mayo 2022 14:33
Ameno, educativo y divertido
Se ganan hasta el último euro que pagas en la visita teatralizada
15 mayo 2022 1:18
Un viaje al pasado. Las colonias textiles del Bages y Berguedá que proliferaron a los inicios del siglo XX y que fueron junto a las minas de Berga el principal motor económico de la comarca. Se puede visitar algunos pisos donde habitaban, el Teatro y la escuela. La, anterior vez que estuvimos se visitaba la fábrica y enseñaban un antiguo telar. Ahora el deterioro de la colonia, desde que ha pasado a ser propiedad de una cooperativa es notable. Una verdadera pena que la, Generalitat no se haga cargo de la fábrica por lo menos. Esta muy dejada la colonia.
12 mayo 2022 3:13
Una visita que val molt la pena fer. Pots visitar finsitot 1 dels pisos de la colònia. La recomanaria a tots els amants de la història i interessats d'on venim
07 marzo 2022 18:21
Visitas teatralizadas geniales. Grandes profesionales que te trasladan en tono de humor a la difícil vida de los trabajadores de las colonias textiles.
20 enero 2022 11:11
Interessantíssim. La visita guiada es mereix un 10. Els actors que ens han fet la guia teatralitzada han estat encantadors i molt professionals.
12 enero 2022 14:01
Es uns esperiencia muy bonita ver como vivian las familias trabajadoras en la fabrica con el lavadero donde limpiaban la ropa su telefono publico su teatro su iglesia y muchas cosas mas lo recomiendo
28 diciembre 2021 3:35
Visita molt interessant on es pot veure con vivia la gent que treballava a la colonia tèxtil Can Vidal.
Ben conservat.
17 diciembre 2021 18:14
Una experiència meravellosa! Un viatge al passat per poder conèixer les colònies tèxtils del Berguedà i tot el què va significar per la gent de la zona. Espais molts ben conservats i la visita guiada una passada!
12 noviembre 2021 0:48
Un lloc magnífic i molt molt recomanable.
Indispensable la visita guiada de poc més de dues hores que comença, després de la presentació, amb un audiovisual de 8' amb testimonis reals que ajuda molt a situar-nos en la història i context de la colònia. La visita continua amb l'accés a l'interior d'alguns dels edificis més emblemàtics de la colònia (casa, safareig, peixateria i dutxes), per passar després a visitar l'interior de l'edifici de la Fundació (biblioteca, exposició i l'escola dels nens) i acabar visitant una màquina de vapor molt be conservada i l'interior de la fàbrica per veure de primera mà com era el procés tèxtil.
La Mercè ha estat una guia excepcional, les seves explicacions són molt clares i permeten viure i posar-se a la pell de les persones que habitaven la colònia.
Moltes gràcies! Ha estat un matí molt bonic.
03 noviembre 2021 8:57
La visita a la Colonia Vidal, muy interesante como era la vida en ella, como trabajaban, como vivían, sus casas, como eran los dueños, la parte industrial la maquinaria explican los procesos que pasaba el algodón hasta llegar a ser una tela. El único pero es que la visita es muy larga casi tres horas.
08 octubre 2021 3:15
Excel·lent i interessantíssima visita guiada (a les 11) de més de dues hores, imprescindible per entendre el funcionament de la colònia VIDAL i de la fàbrica tèxtil. S hi visiten els carrers de la colònia, l'interior d una casa, el safareig, peixateria, escola, biblioteca. Comença amb una projecció a l antic Cinema i acaba amb la visita a l interior de la fàbrica, amb les màquines i telers, amb una bona explicació sobre la fabricació del teixit de cotó.
27 septiembre 2021 22:17
Interesante visita guiada por la Colonia de la mano de Mercè, donde a través de su relato nos traslada a la época de funcionamiento de la fábrica y de la vida de sus trabajadores. 2,5 horas que se pasan rápido.
Totalmente recomendable.
09 agosto 2021 20:52
La visita teatralitzada.molt recomenable. Un plaer endinsar-se a la nostra història de la mà d'actriu i actors com aquests. 100% recomenable. Amb humor tot entra millor i la claven aquests professionals.
09 julio 2021 23:41
Genial! I la guia, la Mercè, genial! La seva explicació ha sigut molt amena, tot i anant amb dues nenes petites súper recomanable!
03 julio 2021 17:29
Molt ben organitzat, les persones que fan la guia teatralitzada ben preparades i amb molt de coneixement sobre el tema. Val la pena.
12 enero 2020 23:15
Es brutal, me a encantado, super recomendado. Si queréis que recomiende un guía, pedir por Xabi, es el mejor de todo.
02 enero 2020 5:24
Varem fer la visita guiada, i tot i que dura unes 3 hores i anàvem amb nens, se'ne va fer curta i tot. Els guies magnífics, el toc d'humor que li donen marca la diferència.
26 diciembre 2019 22:03
Interessant explicació i super la visita guiada! Ha sigut una increïble experiència q recomano a tots/és!
16 diciembre 2019 22:05
Un viaje al pasado. Un viaje a las colonial textiles catalanas. Es una visita muy entretenida y llena de cosas muy interesantes. Un paseo por la historia. Muy recomendable. Tienen visitas guiadas y tambien teatralizadas. También se realizan visitas con Assumpta Montella autora del libro "El silenci dels telers" que explica la epoca desde la vision de la mujeres a las que entrevisto para su libro.
16 diciembre 2019 22:03
Mol interesan pugue visita la Colonia Vidal ten adones de lo importan que va se al seu moment. Jo vaig tenir la sort de pugue viure aquells bons temps del Textil i vaig veure en funcionemt de la fábrica i la colonia dels añys 1980 ja que era profesional del textil.
17 noviembre 2019 1:27
La visita guiada a les seves instal·lacions és força completa i didàctica. Per entendre el context i el detall de la vida en una colònia tèxtil.
10 noviembre 2019 21:16
La colònia Vidal va tancar els anys 80 del segle passat. Ara es pot visitar per conèixer com es vivia i treballava en una fàbrica tèxtil a mitjançant del segle XX. Visitarem el teatre, un pis, el safareig, peixateria, dutxes, banc, escola, biblioteca i, evidentment, la fàbrica, on hi ha telers com els que es feien servir llavors.
Absolutament recomanable és la visita teatralitzada, que es fa el primer dissabte de cada mes. Magnífica la experiència i magnífics els dos actors.
Imprescindible!
27 junio 2019 6:53
Museo i casa de estades, de funda çio privada. Antic teler i casa de treballadors, a la llera del riu. Admet visita en horari de fins de setmana. Cultural.
04 junio 2019 12:47
Perfecte, ens va agrada molt i la nostra guia turística la "Mercè" ens ho va reflectir magníficament.
18 mayo 2019 15:24
Per endinsar-se com era la vida de les colònies tèxtils catalanes i el tarannà del èxit industrial català.
11 mayo 2019 23:25
Historia en estado puro, visita interactiva muy interesante y el guía un encanto. Lo recomiendo a todo el mundo, pequeños y mayores, grupos y parejas!
09 mayo 2019 2:00
Una visita cultural per saber com es vivia a les colònies industrials del Llobregat. Visita complerta que recull la fàbrica, les vivendes dels treballadors, les escoles. La visita dura unes tres hores i val molt la pena fer-la. Us la recomano.
08 mayo 2019 14:58
Una visita recomendable para adentrarse en la vida de la Colonia Textil, conocer las constumbres y necesidades de los obreros que vivian para trabajar, no existian sindicatos que los defendieran, donde el 80% de la mano de obra eran mujeres, con 12 horas de trabajo diario en dos turnos, excepto los domingos dia de misa, donde los niños con 10 años trabajaban en la industria y por ultimo felicitar al guia por su buen hacer.
01 mayo 2019 3:50
És un bon lloc, amb molta història i un personal disposat i capacitat per explicar-la.
Perfecte
29 abril 2019 22:12
Increïble experiència! No us perdeu fer aquesta visita un dia perdrem poder visitar aquests llocs de memòria obrera popular!
03 abril 2019 22:36
Interesante, visitar los espacios y forma de vida de una antigua colonia textil. Para algunos es volver un poco al pasado.
25 marzo 2019 14:20
Aquesta es la meva petita historia de la Colonia Vidal.
Jo amb vaig criar aquí es millor récord que Tinc de la meva infancia junt als meus avis i els meus pares.
Era un Lloc mol agradable i tranquil eram molt feliços, ens juntabam Tota la familia sempre allá deban del num 11 que era la casa Dels meus Avis.
Al tornar a visitarla amb vaig aplenar de records i SEM van saltar las llagrimas de totes las cosas tan especials viscudes allá, fara 25anys que vam marchar de la colonia pero encara o recordó con si fos ahir.
Me sentit super feliç de caminar x Tota els llocs on jugabam i pasejaba amb els avis.
Sempre Porto aquesta magnífica colonia al meu cor.
18 marzo 2019 17:20
A really good museum, which shows the life in a textile colony in the beginning of the 20th century. We went with the guided tour and we really recommend it.
28 febrero 2019 13:59
It's made obvious that the capitalist class tries to get back it's reputation by hiding realities and even lying.
23 febrero 2019 5:46
Vàrem fer la visita guida. Dues hores i amb interessants explicacions del guia. Les instal·lacions conserven tot l'encant original. Es poden visitar un pis, el banc, les dutxes, la biblioteca, el teatre, el safareig, l'escola i, evidentment, el que queda de la fàbrica (el més malmès de tot). També estan molt bé les visites per a escoles i instituts.
04 febrero 2019 14:50
Fa 5 anys que hi anem amb alumnes de 4t d'ESO i n'estem molt satisfets. És cert que els espais es van deteriorant però també han fet esforços per oferir un espai museístic de qualitat.
02 febrero 2019 13:34
Fatal, no ho recomano per res del món, pagar per a una suposada explicació de 2 hores que no es ni mitja hora, NEFAST, amb ganes de reclamar els meus diners, fins el meu germà tetraplègic ho faria millor
25 enero 2019 23:32
Un Lloc Excelente per visitar! Vàrem fer la visita guiada amb en Marc, va ser excepcional!
Molt bén explicada la colònia en si mateixa, els serveis, la vida diària, la feina que feien etc etc.dues hores i mitja que no es va fer gens pesat!
Molt recomanable!
15 enero 2019 5:20
It's a good place for go with your family whether you've never been in Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa. If so I recommend you don't go. Why? 'Cause in la Colònia Vidal we cannot see the machines in movement. By contrast, in Colònia Vidal we can see the places where they used to live.
01 enero 2019 8:11
Una vista al pasado, como se vivía en una colonia textil, una visita guiada con una explicación muy detallada. Sin duda recomiendo ir a visitarla
18 diciembre 2018 0:19
Era una exposición de 2 horas y va la guia y solo explica 1 hora no vimos nada y no respondia a nuestras preguntas de grupo, un comportamiento de los guias NEFASTO. NO LO RECOMIENDO A NADIE

Escribe una reseña



Calificación general: