21 septiembre 2023 1:15
Hermoso lugar, visita obligada si estás en la ciudad. Yo disfrute de la exposición de gigantes de la ciudad
19 septiembre 2023 11:44
Lugar muy bonito para visitar, coincidió que había una exposición de los gigantes de la ciudad muy bonita creo que está hasta este fin de semana que empiezan las fiestas
15 mayo 2023 2:36
Un remanso de paz en pleno Raval.

Para pasear, visitar o celebrar un evento corporativo.
11 noviembre 2022 15:24
La exposición de gigantes ha sido muy interesante, bien expuesta y definida
04 noviembre 2022 1:51
Edifici religios de l'antic Seminari Conciliar, establert a l'antic convent durant els segles XVII i XVIII, en resta el pati Manning, nom d'un dels grans benefactors de la Casa de la Caritat, l'anglès Robert Manning, amic de la família barcelonina dels Castanyer. Altres fonts atribueixen la dedicatòria a Henry E. Manning, cardenal-arquebisbe de l'abadia de Westminster.

És un cos claustral de dos pisos, l'inferior amb grans arcs escarsers sobre columnes toscanes, i el superior amb arcs de mig punt més petits, bastit l'any 1743, segons la data inscrita en un dels arcs. Prop de l'entrada hi ha una escultura de Joan Serra, del 1879, dedicada a la Caritat.

Josep Goday, amb Francesc Canyellas, li donà el caràcter noucentista actual. Els treballats enteixinats de fusta, els esgrafiats de gerros, volutes i fulles d'acant de les parets i els arrambadors ceràmics neobarrocs, estableixen una continuïtat decorativa, més intensa encara a l'escala, coberta mitjançant voltes de mocador.

El 1986, Andreu Bosch, Lluís Cuspinera i Josep Maria Botey van portar a terme la restauració. Avui allotja el CERC. Text de “pobles de Catalunya “
A l Auditori de la Diputació hi fan conferencies. El Centre d'Estudis i Recursos Culturals (CERC) coordina la programació i l'ús dels espais del Pati Manning de l'antiga Casa de Caritat de Barcelona, així com també les prestacions del personal tècnic i de gestió especialitzat adient per tal d'articular el conjunt de programes en l'àmbit de l'organització, la producció, la gestió i la difusió dels projectes i dels esdeveniments culturals propis i d'aquells que comptin amb la participació o la col·laboració de l'àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona.

Els espais del Pati Manning es poden cedir, en règim de cessió o lloguer, a entitats i institucions sense afany de lucre, i institucions culturals i socials per a la realització d'activitats científiques, acadèmiques o de divulgació cultural (cursos, seminaris, sessions de treball, conferències.).
09 octubre 2022 1:31
Fantàstic edifici al vell mig de Barcelona. Val la pena la visita al seu pati interior.

Escribe una reseña



Calificación general: