30 octubre 2022 3:54
Construcción antigua que todavía se mantiene en pie, realizada en piedra y semi excavada en la montaña, que pasa inadvertida en el entorno . Al interior no se puede acceder al no haber escaleras de ningún tipo, además del riesgo que supondría los aproximadamente 10 metros de desnivel con el fondo. Intetesante saber cómo mantenían el hielo sobre el siglo XVI hasta la aparición del frigorífico.
04 septiembre 2021 6:06
És un lloc ple d'encant al costat de Begues Parc.
Envoltat d'arbres que el proporcionen ombra i a pocs metres de la riera de Begues. Fa que sigui un espai fresc i humit, on antigament amagatzenaven el gel que portaven des de Gavà i es distribuïa les les masies quan no existien les neveres ni els congeladors elèctrics.
01 diciembre 2020 18:54
Un lloc curiós i cultural, però en un entorn deteriorat i pot crear confusió de seguretat.
02 octubre 2018 18:26
Muy bien conservado. Bien señalizado, fácil de llegar.
17 junio 2018 21:35
Pou destinat a emmagatzemar gel procedent de la riera pel seu consum a l'estiu. Situat a a prop de la urbanització de Begues Parc, vora la riera de Begues i del camí ral. Té a la part superior un diàmetre exterior de 13 metres i una fondària de 10 metres. Està documentada la venda de gel a l'Hospital d'Olesa de Bonesvalls. Es desconeix la data de construcció, que pot oscil·lar entre els segles XVI i XVII, quedant en desús a finals del s. XIX al pujar les temperatures. És un dels pous de glaç de major diàmetre de Catalunya, i es troba en bon estat de conservació llevat de la cúpula, desapareguda potser fa més de cent anys.

Well designed to store ice from the stream for consumption in summer. Located near the urbanization Begues Park Begues near the stream and road. It has at the top an outer diameter of 13 meters and a depth of 10 meters. It documented the ice at the Hospital of Olesa de Bonesvalls. Unknown date of construction, which can vary between the sixteenth and seventeenth centuries, fallen into disuse in the late nineteenth century to raise temperatures. One of the larger diameter ice wells in Catalonia, and is in good condition except for the dome, perhaps missing for over a hundred years.

Escribe una reseña



Calificación general: