23 octubre 2022 10:44
Bonica església del sXII d'estil romànic. El porxo de l'entrada molt típic de les construccions religioses de les zones de muntanya l'hi donen un punt d'encant.
25 febrero 2019 23:09
Sant Andreu de València d'Àneu és l'església parroquial romànica del poble de València d'Àneu, en el terme municipal d'Alt Àneu, a la comarca del Pallars Sobirà. Pertanyia a l'antic terme del mateix nom del poble.

Per la seva arquitectura es considera la seva construcció al segle XII, ja que no es té cap documentació d'època medieval sobre l'església

És un edifici d'una sola nau amb un absis semicircular, coberta amb voltes d'aresta, amb capelles adossades als costats nord i sud, un campanar de torre de tipologia pallaresa a l'angle sud-est, i la porta a l'extrem sud-oest, aixoplugada per un porxo. Fet de carreus de pedra granítica sense polir, disposats amb gran ordre i correcció. És un edifici concebut amb un ple domini de les fórmules expressives i constructives del segle XII, o ja del segle XIII, estretament emparentada amb l'església de Sant Llorenç d'Isavarre i el moviment artístic, molt ornamental, que es fa palès en les reformes de les esglésies d'Isil.

Escribe una reseña



Calificación general: