07 julio 2023 17:56
Estatua de San Jorge. Los ojos están tallados en huecograbado, así que mires hacia donde mires, parece que tus ojos te siguen.
03 junio 2023 4:01
La imatge de Sant Jordi, el patró de Catalunya, és una figura emblemàtica que es pot trobar a la plaça del Monestir de Montserrat. Aquesta estàtua, obra de l'artista català Josep Maria Subirachs i Sitjar (1927-2014), és una representació poderosa de la llegenda de Sant Jordi.

Subirachs, conegut per la seva obra a la Sagrada Família de Barcelona, va crear aquesta estàtua amb el seu estil característic. La figura de Sant Jordi és robusta i dinàmica, amb línies agudes i angles pronunciats que reflecteixen l'estil abstracte i geomètric de Subirachs. La seva interpretació de Sant Jordi és una de valentia i determinació, tal com es reflecteix en la seva postura decidida i l'expressió concentrada.

La llegenda de Sant Jordi és una part integral de la cultura catalana. Segons la tradició, Sant Jordi va matar un drac per salvar una princesa, i de la sang del drac va néixer una rosa. Aquesta història simbolitza la lluita contra la injustícia i la defensa dels dèbils, valors que són profundament arrelats en la identitat catalana.

La ubicació de l'estàtua a la plaça del Monestir de Montserrat també és significativa. Montserrat és un lloc sagrat per a molts catalans, un lloc de pelegrinatge i de veneració. La presència de Sant Jordi aquí reforça la seva importància com a figura protectora i guia per a la gent de Catalunya.

En resum, l'estàtua de Sant Jordi al Monestir de Montserrat, obra de Subirachs, és una representació potent de la cultura i els valors catalans. A través de la seva obra, Subirachs no només ha capturat la força i el coratge de Sant Jordi, sinó també l'esperit indomable del poble català.

Dissabte, 13 de maig de 2023.

Escribe una reseña



Calificación general: