13 junio 2020 0:02
Per la meva desgràcia ei vaig visitar un dia de moltíssima boira, tanta que no veia les parets de dintre del recinte.
Per tant no puc opinar massa.
30 enero 2020 21:18
El priorat canonical de Sant Miquel es troba al turó de Montmagastre, coronat per les restes del castell del mateix nom, aquesta construcció defensiva es troba esmentada per primer cop el 926 i tingué un lloc destacat dins del comtat d’Urgell. Va pertànyer, entre altres, a Arnau Mir de Tost i els Cabrera. L’església de Sant Miquel fou la seu d’una canònica aquisgranesa fundada possiblement per Ermengol I d’Urgell a començament del segle XI. Poc després, un cop mort Ermengol I a Còrdova, l’establiment va rebre diverses donacions d’Ermengol II i els comtes de Barcelona.
Quan Arnau Mir de Tost posseïa el castell de Montmagastre, l’any 1054 va fer quantioses i importants donacions a favor de la canònica i el 1065 la va subordinar a la canònica d’Ager, que havia fundat ell mateix poc abans. A finals d’aquell segle consta que hom estava construint una església nova. El 1111 la canònica d’Àger i el seu priorat de Montmagastre van adoptar la regla de Sant Agustí. El 1162 el papa Alexandre III va emetre una butlla on confirmava els béns d’Àger, entre els quals aquest priorat. Quan el 1592 la col·legiata d’Àger fou secularitzada, el priorat de Montmagastre fou suprimit esdevenint parròquia, títol que va mantenir fins que fou abandonada, ja al segle XX.
23 agosto 2019 21:16
Una maravilla histórica enclavada en la cima de una montaña
Se respira tranquilidad
Unas vistas panoramicas maravillosas
17 julio 2019 9:24
Molt abandonat i deixat, les vistes des de cim són una meravella.
22 noviembre 2018 5:17
Salida por el sendero cortita pero muy chula.vistas increibles!
11 noviembre 2018 1:18
Tras ver el estado de ruina en que se halla, se hace difícil entender la importancia que tuvo en su tiempo. La subida desde la pista a Montmagastre es dura pero vale la pena. Si se sube hasta el hito geodésico que queda un poco más arriba, la vista que se tiene es espectacular, con una panorámica a 360º.

Escribe una reseña



Calificación general: