31 enero 2023 14:17
Unes postrs de sol increibles i un entorn natural guapíssim.
Ideal per excursioneta de mig dia o dia sencer
17 septiembre 2022 3:08
Interessant excursió. Ara està en restauració. La foto adjunta està feta des del Mas La Canal, a varios kms de distància en linia recta.
25 junio 2022 6:19
Una Iglesia románica que ahora mismo están arreglando. Vale la pena subir los 400 escalones. A medio camino, de la subida de los escalones está la ermita de Santa María de Montgrony, una de las "vírgenes encontradas ". Negra com la de Montserrat. El paisaje es precioso. Yo recomiendo mucho esta visita
24 octubre 2020 18:02
Meravellosa ermita situada una mica més amunt del Santuari de Montgrony, de fàcil accés a través d'un caminet. La clau de la porta s'ha de demanar a l'hostatgeria.
Una autèntica joia del romànic català, del segle XI i sembla que consagrada en el segle XII, en estat pur i molt ben conservat, d'una sola planta i molt austera. L'interior és molt fosc ja que la llum exterior no hi entra (només hi ha un vitrall no gaire gran).
La majestat policromada que hi ha damunt l'altar no és l'original, ja que aquesta es conserva en un museu dels Estats Units.
En definitiva, visita obligada quan vens al Ripollès.
24 marzo 2020 17:41
Pudimos acceder al interior y tocar la campana! Es un sitio especial con encanto.
Las vistas ahí arriba son muy bonitas, lo recomiendo
11 diciembre 2019 8:00
Ermita románica del año 885 y en perfecto estado de conservación. El paisaje que la envuelve es majestuoso.
05 octubre 2019 17:42
El Santuari o Capella de Santa Maria de Montgrony és un Santuari Marià del Bisbat de Vic, situat al Montgrony.
Es troba en el cingle de la Serra de Sant Pere, a uns 1370 metres sobre el nivell del mar, en el municipi de Gombrèn, a la comarca del Ripollès. Just sobre el cingle on està situada la Capella hi ha l'Església de Sant Pere de Montgrony.
És un dels principals centres de devoció mariana del Ripollès i fins de les comarques veïnes. Es troba adossat a la gran penya per la qual puja l'atrevida escala que guanya el pla de Sant Pere. Aquesta escala comença a la gran Hostaleria del Santuari, i la Capella o Santuari pròpiament dit és a mitja escala i té com a mur de la part nord la penya nua. S'hi venera una imatge de la Mare de Déu. Es tracta d'una Verge negra, refeta en gran part després que un incendi casual l'Any 1892 destruís l'antiga, segurament del principi del segle XIII, que probablement havia ja estat venerada a l'església de Sant Pere. Les primeres notícies del culte a la Mare de Déu de Mogrony són de l'Any 1400, època en què tenia ja un petit edifici a l'indret actual. L'edifici modern fou bastit l'Any 1650-52.
Una tradició vol que fos trobada l'Any 804 per un pastor i un bou de Can Camps, prop d'una font que hi ha a un quart d'hora del Santuari, a mig pendent de la costa, on s'erigí una Capelleta amb una inscripció al·lusiva i una imatge gravada que deixa anar l'aigua pels pits; per això ha estat anomenada la Mare de Déu de la Llet i advocada per les dones que alletaven els seus fills. Font, imatge i inscripció, on es parla del primer i llegendari Hug de Mataplana l'Any 804, són obra del segle xvii, coetànies de l'època de construcció del santuari.
L'hostaleria fou renovada i ampliada al segle XVIII—un projecte de construir un gran santuari no es dugué a terme, i ho va a tornar a ser en l'últim terç del segle XX, època en què també s'obrí una pista forestal des del pont de La Foradada o de Garfull fins al Coll Roig, que surt de la carretera de Campdevànol a Guardiola de Berguedà (un petit ramal de 700 m.uneix el santuari i l'hostaleria).
15 agosto 2019 11:02
Bellisima vista. Molto tranquilo. Cè un ristorante con pietanze catalane. Bere il vino con il porrò oppure un dolce tipico. Si può anche dormire nel hotel.
13 marzo 2019 7:30
Església de Sant Pere del Montgrony S-XII, és situada en la serra de Sant Pere en el plà del mateix nom i pertany al municipi de Gombrèn (Ripollès).

Escribe una reseña



Calificación general: