06 mayo 2020 9:40
Sant Pere i Sant Pau es un barri de la ciutat de Tarragona que va sorgir als anys 60 del segle XX, com una Cooperativa de socis que volíen tenir accès a un habitatge digne per viure-hi, a un preu raonable, i participar en el projecte per construir-lo.

Fa anys que la Cooperativa es va disoldre, i tots els terrenys pùblics que tenía van ser cedits a l’Ajuntament i a la ciutat, però encara es manté al barri una certa identitat per haver sorgit com un projecte col·lectiu i solidari on els socis eren, al mateix temps, propietaris.

El monument a Antonio Fabra Ribas (Reus 1879 – Cambrils de Mar 1958) es una mostra d’aquest sentiment que encara perviu al barri. Aquest escriptor i polític d’ideología socialista, de l’època de Pablo Iglesias, va impulsar tota la seva vida els projectes cooperativistes i socials.

Les pedres de molí que formen el monument representen molt bé aquest esperit de cooperación i treball en equip, ja que solament treballant molt coordinades y en un contacte constant, poden aconseguir moldre.

Escribe una reseña



Calificación general: