15 marzo 2024 11:53
Espectacular iglesia del románico.
La situación es idílica, hay un mirador con vistas al valle de boi que merece la pena.
03 diciembre 2023 15:05
Bonita iglesia románica situada en un entrono excepcional. Es más modesta que las que se pueden ver en el resto de pueblos del valle. Buenas vistas.
21 octubre 2023 17:32
L'església de Santa Maria de Cardet és del tot especial. No per les seves pintures, sinó per tres o quatre coses.

En primer lloc, del conjunt d'esglésies que formen part del Patrimoni de la Unesco, és una de les dues que tenen campanar d'espadanya. A diferència de pràcticament tota la resta, l'església disposa d'aquest tipus de campanar.

Val a dir que al poble pràcticament no hi ha aparcament. En trobar-la dintre el petit poble (són quasi quatre cases literalment), topes amb el cementiri i aquest campanar d'espadanya. En entrar dintre, és un regal i val molt la pena. Més enllà d'unes pintures i retaule relativament moderns, el que també la fa especial (segon lloc) és la seva cripta. No té res d'especial, però és l'única que en disposa.

Dit això, també diré que la restauració i el parquet li resten punts i segurament hauria estat millor ésser fidels a l'església original.

Finalment, també val molt la pena donar la volta a l'església i anar darrere el mirador. Des d'allí, t'adones que la petita església amb la que havies topat al mig del poble, en realitat es una estructura de gran envergadura.

Visita del tot recomanable.
27 agosto 2023 18:36
Preciosa iglesia románica situada en un entorno bellísimo que proporciona unas vistas maravillosas.
19 agosto 2023 18:12
L’ermita es molt bonica, pero la visita ha estat rodona gracies a les explicacions de la responsable de la instalació que ens ho ha explicat molt be.
Te algunes coses que la fan especial, com el fals sostre que es pot veure desde una escala especial, el soterrani amb el diposit d’oli o el de gra darrera l’altar
No us perdeu la nova passarel.la que permet veure l’absis i la seva figura
Molt recomanable
08 agosto 2023 6:35
Santa Maria de Cardet, coneguda també com Santa María de les Cabanasses, es la iglesia parroquial de la aldea de Cardet a la Vall de Boí. Es románica del siglo XII. Conserva un dels absis més espectaculars de la Vall. Exteriorment destaca l'espadanya, on està situat el campanar. El 1992 fou declarada Bien de Interés Cultural. I també forma part del Conjunt d'Esglésies Romàniques de La Vall de Boí declarades Patrimoni de la Humanitat por la Unesco l'any 2000.
13 julio 2023 14:49
Esta es la más pequeña de todas las iglesias aquí sin campanario, pero está en un lugar pintoresco al borde de un acantilado. Por supuesto data del siglo XI. Todo el pueblo es muy lindo y extremadamente pequeño.
25 marzo 2019 8:49
Iglesia románica muy bien restaurada, no eliminando los añadidos barrocos y populares, que tienen el mismo valor que la estructura románica. Un edificio con un encanto especial, que te hace retroceder en el tiempo mucho mejor que otros templos del valle.
07 diciembre 2018 15:58
Esta iglesia románica de Santa María de Cardet, que conserva uno de los ábsides más espectaculares de la valle leridano de Boí y que pertenece al cementerio homónimo. Fue consagrada en 1110 y llegó a formar parte de un monasterio benedictino.
12 septiembre 2018 20:24
Una pequeña iglesia románica con el mismo encanto que el resto del pueblo. Aunque la estructura románica está tapada por los distintos arreglos a lo largo de los años, podemos imaginarnos cómo sería la piedra original. Dos cosas destacan: la cripta y en la parte de arriba, subiendo unas pequeñas escaleras, donde podemos ver el hueco entre la cúpula románica y el techo de madera. También podemos tocar la campana, cosa que les divierte mucho los niños.
13 agosto 2018 14:50
Joyita. Os animo a visitarla, y También pillar el camino que la bordea y ver el ábside. Además, el pueblo es precioso.

Escribe una reseña



Calificación general: