24 mayo 2022 11:25
Església de Santa Maria de Ribera de Cardós (s. XII-XVIII)

Ribera de Cardós compta amb la important església parroquial romànica de Santa Maria, gran i un xic separada de la vila, en un indret a prop del riu que vol ser punt de trobada de tota la vall. Antigament era seu d'un arxiprestat que comprenia tota la Vall de Cardós.
05 noviembre 2021 12:39
Santa Maria de Ribera de Cardós és una església parroquial romànica de la vila de Ribera de Cardós, pertanyent al terme municipal de Vall de Cardós, a la comarca del Pallars Sobirà. Formava part de l'antic terme de Ribera de Cardós. És una obra protegida com a Bé Cultural d'Interès Local. Conserva a la façana principal una portalada romànica ornamentada. D'aquest estil són també l'absis i el campanar, una esvelta torre de planta quadrada de tres pisos amb decoració llombarda. Es troba als afores del nucli urbà, davant d'una gran plaça centrada per una creu moderna, precedint el cementiri que s'estén darrere la capçalera.
25 junio 2019 18:05
Preciosa iglesia. Desde aquí puedes iniciar un par de rutas caminando.
19 junio 2019 19:43
Església romànica de inici i transformada en gòtic posteriorment. Interessant la torre de defensa.
03 junio 2019 13:19
Un lloc fantàstic, ple d' història, ple d' art, ple de Vall Cardós, de fet Santa Maria és la Senyora de la vall i fa honor a aquest titol.

Escribe una reseña



Calificación general: