10 junio 2023 22:13
L'Ermita o Santuari de la Bovera ocupa el lloc d'un antic monestir de monges cistercenques, filial del de Vallbona de les Monges, i fundat vers el 1176 pel cavaller Pere de Tàrrega. El 1237 les monges abandonaren per falta d'aigua el cenobi.

Una part de la comunitat anà a fundar el monestir de Valldaura d'Olvan, al Berguedà, mentre que la resta edificà - al peu mateix del Puig de la Bovera - el nou monestir de la Vallsanta, que ja era habitat el 1249. La Bovera restà des d'aleshores com a ermita o santuari marià.
05 mayo 2021 4:32
Lloc molt bonic, llastima que estes estes tancat dons al seu interior i adossat a l'ermita hi ha un claustre romànic sXII que va pertànyer a un antic monestir Cistercenc que era filial del de Vallbona de les Monges.
A la fassana hi ha un curiós rellotge de sol on es pot llegir:
Jo sense sol
i tu sense fe
no valem res.

Actualment el complex té una utilitat lúdica, si poden fer estades de convivència, també hi ha un pati enorme amb barbacoes i tales amb uns tendals plegables per fer més suportable la intensa calor estiuenca.
Segons diu un cartell enganxat a la porta si vols fer servir les instal·lacions has de posar-te en contacte amb:
- Xavier 649 686 568
- Francesc 699 642 468
28 agosto 2020 6:34
Fenomenal.un sopar molt agradable i divertit.una posta de sol preciosa.
10 diciembre 2019 19:12
A Guimera, L'Urgell, a dalt de un pujol amb unes vistes immenses.
22 septiembre 2019 4:01
El terme de Guimerà està força vinculat a l’orde del Cister. Una de les mostres està situada en un dels indrets més estimats del poble i la contrada; estem parlant del Santuari de la Bovera, a 2 km de Guimerà. És dalt d’un turó des d’on es divisa el paisatge de la comarca. Al costat de l’ermita actual, hi ha part d’un claustre romànic, del s. XII, del monestir femení cistercenc de la Bovera, filial del de Vallbona de les Monges, fundat vers l’any 1176. Uns anys després les monges es traslladaren al peu del puig de la Bovera, prop del riu Corb, i enmig de la vall, on crearen el monestir de Vallsanta. En el santuari de la Bovera, hi havia un retaule gòtic de finals del s. XV que representava el pastor que trobà la Mare de Déu de la Bovera. El retaule es conserva al Museu Diocesà de Vic. El lloc està condicionat com a lloc de trobada i d’estades de convivència, amb un espai amb unes llars de foc per a fer-hi brasa. Santuari de la Bovera.jpgA la façana exterior hi ha un rellotge de sol una inscripció; “Jo sense sol i tu sense fe, no tenim res a fer“.
Zona de pícnic i d’esbarjo. El poble de Guimerà segueix la tradició d’aplegar-se a la Bovera tots els Dilluns de Pasqua. Molts pobles de la contrada hi van en romeria en diferents dies de l’any
18 septiembre 2019 18:32
Buen sitio para pasar el dia.
Buenas vistas, no pude visitar el santuario la iglesia estaba cerrada
16 septiembre 2019 9:22
Església totalment restaurada adossada a una casa amb pati usada per fer trobades, barbacoas, etc. Destacar les pintures al fresc. Bones vistes de la vall del Corb.

Escribe una reseña



Calificación general: