08 abril 2021 4:05
Característic punt de partida de rutes amb destinació comuna: el Castell de Burriac. N'hi ha de diverses: la clàssica, la popular, la vella, la nova, l'extrema, etc.
13 noviembre 2020 3:09
Bonita caminata, desnivel considerable, bonitas vistas, y varias fuentes al principio de ruta.
14 marzo 2019 14:21
Val la pena visitar-lo. Bones vistes per tot arreu
18 diciembre 2018 1:20
Buen sitio tranquilo y para iniciarse en el senderismo con unas vistas impresionantes.
01 noviembre 2018 23:42
Podem anar fins al Castell de Burriac per molts camins, tot i que popularment hi ha tres que resten ja predefinits:
La primera opció és la ruta clàssica, que és la més senzilla de seguir, tot i que no la més curta ni la més ràpida. Passa paral·lelament a la Font Picant, pujant pel paratge de les Encantades, i arriba fins al Turó dels Oriols, ajuntant-se mitjançant corriols cap a la pista que acaba ja al castell.
La segona opció és la pista, coneguda popularment com el "camí de Burriac", la qual passa per la Font del Camí (precisament el nom de la font fa homenatge a aquest camí) i puja fins al turó del castell, barrada per una cadena. Aquesta opció és la ruta més curta, però probablement la més dura. Es recomana utilitzar-la de baixada més que de pujada.
La tercera opció és agafar el camí vell que passa per la Font de Ferro i que puja fins al castell. Té diversos trams: passada la "Pedra del Lèric", iniciem el camí pel primer tram que puja fins a l'antic cirerer de la Font de Ferro. D'altra banda, el corriol regatós s'inicia girant a la dreta i pujant fins a un encreuament de corriols que cal girar-lo a l'esquerra. Després, el corriol es torna lleugerament pedregós. A continuació, es tranquil·litza essent un corriol com qualsevol altre, fins que topem de nou amb un petit tram en què les regates -aquesta vegada més lleugeres- tornen a protagonitzar el camí. Arribem a una pista que puja des de la població veïna de Cabrera fins al castell, tot i que podem evitar-la seguint pel penúltim tram del camí vell de pujar al castell, el qual es caracteritza per un corriol que fa de drecera per arribar fins al darrer tram que cal superar fins arribar al castell: el corriol de pedres. Sempre podem evitar-lo si decidim pujar per la pista mercès a un enllaç que hi ha facilitat per bescanviar el camí. Després de superar aquest darrer tram, ja hem arribat al Castell. Aquesta opció es la més recomanada per pujar fins al castell.
Aquestes tres opcions són les més populars per anar des d'Argentona fins al Castell; tot i això n'hi ha d'altres, com per exemple anar pel mateix torrent de Burriac (no és recomanable), o bé prendre el corriol que va directament des de la Font de Ferro fins al castell tot recte: el corriol extrem de Burriac (popularment conegut com el Burriac eXtrem), el qual se subdivideix en tres dreceres: la drecera d'en Vador, la d'en Bernat i la de l'Àngel (en ordre ascendent). És la opció més ràpida, tot i que la més extrema. Apart de totes les opcions esmentades, n'hi ha moltíssimes d'altres probablement fins i tot més atractives.

Escribe una reseña



Calificación general: