17 junio 2022 17:35
La gasiveria amb el retorn de la fiança espatlla el tracte correcte previ.
06 octubre 2023 22:21
Oan, lamentem que s'hagi emportat aquesta impressió. A TECNORENT tenim sempre al client per davant i ens esforcem a proporcionar-li durant tot el lloguer, la millor atenció, servei, professionalitat i eficiència perquè el seu treball sigui tot un èxit.
Recordar-li que l'objectiu de la fiança és el de salvaguardar els possibles desperfectes que puguin ocasionar-se en la màquina durant el lloguer. En el seu cas particular i una vegada constatat el succeït, aclarir que la màquina ens va ser retornada amb diverses incidències: un rotatiu trencat i totalment coberta de morter, tal com el va informar i va documentar el nostre servei tècnic mitjançant fotografies i es va valorar amb el consegüent pressupost. En conseqüència els treballs de recondicionament de la mateixa van ser descomptats de l'import de la fiança. Lamentablement, tampoc ens va ésser possible accedir a la seva sol·licitud de facturar aquestes incidències a una persona diferent a la que figurava en el contracte. Ho sentim.
Esperem que comprengui la situació i desitgem poder comptar amb una segona oportunitat en el futur. Estarem encantats de poder atendre-li.
Atentament
18 octubre 2021 15:19
Grandes Profesionales, tienen máquinas para cualquier tipo de necesidad de elevación, cubren todo el espectro de posibilidades. Aparte te aconsejan acertadamenente en la mejor opción y sus precios son razonables.
14 septiembre 2021 12:18
Siempre contamos con esta Empresa de alquiler de plataformas elevadoras, como profesionales de la construcción necesitamos continuamente disponer de todo tipo de maquinaria para distintos proyectos y nivel de dificultad.
23 agosto 2020 1:39
Good service and there is a guy with a fluent english working on there, so there are a very effective company I think.
09 julio 2020 15:05
Empresa seria, con profesionales que te asesoran en cualquier tipo de trabajo en altura que necesites.
01 julio 2020 4:32
Fatal servicio. Por una avería en su equipo (que se puede entender, los quipos a veces fallan), no pudimos acabar la faena y casuó que finalizamos la faena a la mañana siguiente (26 de Enero).
Tardaron más de 2 semanas (18 de Febrero) en devolvernos la fianza y sin informar de un sobrecoste de 252.6€ por utilizar la máquina una mañana más por culpa suya (avería en su equipo). NADA RECOMENDABLES.

Escribe una reseña



Calificación general: