12 marzo 2022 6:23
Fantástica excursión.
Salida desde Bagergue y siguiendo rio Unhòla-Cabana des Calhaus-Lac de Montoliu -Tuc de Maubèrme aprox 7 horas con paradas para sacar fotitos y ir reponiendo fuerzas.
Más fotos en carlosmg85 (instagram)
09 noviembre 2021 13:48
Amb els seus 2880m, el Maubèrme és tot un mirador de cims. Les vistes (si teniu la sort d’anar-hi un dia clar) són brutals. Recomano abans de tornar al punt de sortida, fer la volta el llac de Montoliu per les mines del Pòrt d’Urets, les vistes del Tuc són molt fotogèniques.
09 octubre 2021 16:14
Brutal contrast entre el verd dels prats i el roig del riu. Panoràmica des del cim immillorable. Pic amb molt caracter.
22 agosto 2021 5:04
Excursió exigent físicament però sense complicació tècnica. Grans vistes. Molt recomanable passar per les mines d'Urets.
15 agosto 2021 3:57
Fantàstic pic amb unes vistes espectaculars. Una excursió accessible per a qui tingui un mínim d'experiencia a la muntanya
14 julio 2021 8:49
Le sommet du Pic du Maubèrmé offre un panorama exceptionnel sur la chaine des Pyrénées, Du Montcalm jusqu'au Vignemale avec les Massifs de la Maladeta (Aneto) et du Poset en plein champ sans oublier le Valier, le Mt perdu, le Bullard, le Crabère et le pic du Midi.
Le sentier est très facile jusqu'au col d'Uret (sentier muletier en écharpe très roulant), la fin est un peu plus sportive et nécessite de savoir grimper puis redescendre dans en pierrier raide (très)
Attention néanmoins, 2000m de dénivelée, il est possible de passer la nuit à la cabane d'Urets (1000m deniv) (propre et peu accueillir 7/8 personnes - prévoir duvet et plaque de mousse) - ou à l'Oris du col d'Uret (1500m deniv - 2 places)
27 julio 2019 23:16
Poden fer els més de 10km que hi han fins Bagergue “motoritzat”, començo la caminada més amunt de la cabana Calhaus per una antiga pista de una explotació minera, per on va una etapa del GR-211. En arribar al Port d’Urets, el deixo, ell marxa cap a Montgarri, i jo continuo, es podia dir que planer, en busca del coll que separa el Tuc de Maubèrme del Tuc de Crabes per un altre sender GR definit, encara que sense cap marca, el GR-T 52.
Allí deixo el sender pel que venia per agafar el ramal, que pujant per la part occidental, em portarà per una reblosa i descomposta canal empinada fins prop del cim, on hi arribarem fent un franqueig a la dreta fins sortir a la cresta cimera. A la baixada, en lloc de tornar a sortir al collet que separava els dos “Tucs”, adreço per un petit fondet per anar a buscar el sender que me havia deixat al collet i es dirigia cap el refugi de Liat i la pista on he deixat el cotxe.
En arribar a la pista ja sols em va quedar el seguir-la en direcció oposada als Estanys de Liat fins la caragola.
Si sols féssim la volteta sense pujar al Tuc de Maubèrme, es podia dir que un passeig per camins definits i fàcils. La pujada al Maubèrme, en condicions estivals, sense cap dificultat “tècnica”, si estem habituats al terreny pirinenc i d’alta muntanya amb força pendent, on un mal pas o una relliscada pot comportar un bon “ensurt”.
13 julio 2019 0:54
El Tuc de Maubèrme, un dels cims més macos de fer de la Vall d'Aran.

El Tuc de Mauberme (o Tuc de Maubèrme) de 2.880 metres d'altitud és un cim dels Pirineus que es troba a la carena entre la Vall d'Aran i l'Arieja (Catalunya del Nord) entre el port d'Era Horqueta (2.406 m.), al NW, i el d'Orets (2.533 m.), al SE.

Aquest cim està inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC.amb el nom de Maubèrme.

El cim, cap al N, domina la Vall del Lez i cap al S la Vall d'Unhòla. Abunda el mineral del ferro i encara es poden observar les restes de les antigues explotacions mineres.

Una ruta habitual és la que puja des de la Cabana des Calhaus, i es pot trigar unes 2 hores, passant per l'estany de Montoliu.

Escribe una reseña



Calificación general: